Genootschap+voor+Eventmanagers+zet+zich+in+voor+cultureel+erfgoed
Nieuws

Genootschap voor Eventmanagers zet zich in voor cultureel erfgoed

Het Genootschap voor Eventmanagers organiseert ook dit jaar weer de EventGame. Tijdens de EventGame strijden eventmanagers om het beste concept voor een goed doel te bedenken.

DeEventGame 2011 op donderdag 17 februari staat dit jaar in het teken van het behoud van Kasteel Museum Sypesteyn in Loosdrecht. De top van de Nederlandse eventmanagers zet zich voor het zevende jaar op rij in om een eventconcept te ontwikkelen voor het goede doel. 'Gezien de actuele bezuinigingen op de Nederlandse cultuur, is dit jaar gekozen voor het behoud van cultureel erfgoed. Het Genootschap voegt hiermee de daad bij het woord als oprecht maatschappelijk betrokken vereniging', aldus directeur Leon Kruitwagen, die het goede doel van dit jaar onderbouwt: 'Het fraaie Sypesteyn met ondermeer een unieke collectie Loosdrechts porselein, is door tal van (financiële) omstandigheden en ambtelijke beslissingen in zwaar weer beland, waarbij zelfs het voortbestaan niet 100% zeker is.'

Opzet van de EventGame is dat groepen eventmanagers, afkomstig uit verschillende sectoren, met elkaar de competitie aangaan om het beste eventconcept voor Kasteel Museum Sypesteyn te bedenken. De uivoering van dit eventconcept zou Sypesteyn in staat moeten stellen voldoende financiële middelen in kas te krijgen om het voortbestaan in de komende jaren veilig te stellen. Vanzelfsprekend wordt er ook volop genetwerkt en kennis uitgedeeld.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.