Garantiefonds+voor+Evenementen+krijgt+bijna+volledige+steun+van+de+Kamer
Nieuws

Garantiefonds voor Evenementen krijgt bijna volledige steun van de Kamer

GARANTIEFONDS EVENEMENTEN - De motie die vorige week werd ingediend door Rob Jetten (D66) en Klaas Dijkhoff (VVD), waarbij zij pleitten voor een garantiefonds voor evenementen, is woensdagavond 20 januari door vrijwel alle partijen in de Twee Kamer ondersteund. Brancheorganisatie VVEM is zeer verheugd over deze stemming en ziet dit als een broodnodige stap in de richting naar de wederopbouw van onze branche.

Op de website van VVEM staat onderstaande bericht:

De motie van de leden Jetten en Dijkhoff over een garantiefonds voor grote evenementen en festivals, zoals vorige week ingediend, is door nagenoeg de hele Kamer gesteund. Het te realiseren garantiefonds zou dusdanig ingericht moeten worden, dat het voor ondernemers in de evenementenbranche onverzekerbare risico’s bij het organiseren van een evenement afdekt.

De Alliantie van Evenementenbouwers, waarin de organisatoren van publieksevenementen op het gebied van sport, cultuur en entertainment zich hebben verenigd, heeft begin deze maand met een paginagrote dagbladadvertentie een aantal grootschalige evenementen aangekondigd, met de disclaimer dat om die in deze tijden te kunnen realiseren toezeggingen vanuit de overheid en een garantiefonds naar Duits model onontbeerlijk zijn. De Alliantie van Evenementenbouwers vroeg om op 1 februari duidelijkheid te krijgen over wat er wel of niet mag en kan komende maanden.

Op 13 januari volgde de motie van de leden Jetten en Dijkhoff over een garantiefonds voor grote evenementen en festivals. Deze is op de site van de Tweede Kamer terug te vinden. Vandaag is de motie voor met 130 stemmen gesteund door nagenoeg de hele Kamer gesteund: SP, PvdA, 50Plus, Krol, GroenLinks, Partij voor de dieren, Denk, D66, Van Kooten-Arissen, VVD, SGP, ChristenUnie, PVV en FvD stemden voor. Slechts het CDA heeft niet voor gestemd. Hieronder nog de ingediende motie:

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.