Frank+Wentink+neemt+afscheid+van+de+eventbranche
Nieuws

Frank Wentink neemt afscheid van de eventbranche

EVENTBRANCHE - Het einde van een tijdperk. Zo mag de aankondiging van het afscheid van Frank Wentink wel genoemd worden. Wentink stond aan de wieg van wat nu een professionele eventindustrie is. Als één van de grondleggers van onze branche, zijn veel eventprofessionals met of bij hem opgegroeid. Half december neemt de man achter de dinnershows afscheid, zo laat Wentink weten in een persbericht:

Op zondag 16 december, tijdens de première van de nieuwe show ’21 On Air’ in Studio21, neemt Frank Wentink afscheid van RTL Wentink Events. De 65-jarige geestelijk vader van de Dinnershow zal na een carrière van 30 jaar gaan genieten van een welverdiend pensioen. Frank, die in 2007 is geridderd in de Orde van Oranje-Naussau kan terugkijken op een glansrijke carrière.

 

John de Mol
De entertainment carrière van Frank begon in Spanje bij een grote hotelketen waar hij John de Mol leerde kennen. Bij terugkomst in Nederland startten zij samen John de Mol/Wentink Evenementen, dat al snel zijn naam vestigde met op maat gemaakte evenementen. Kort daarna kreeg Frank de mogelijkheid samen te werken met het ballet van Penney de Jager, wat later onder zijn vleugels doorging als het Holland Show Ballet. Het idee van een op maatwerk live entertainment belevenis, in combinatie met voortreffelijk dineren kreeg vorm. De allereerste dinnershow de ‘Fantasy World Dinnershow’ beleefde haar première in 1994 en was een groot succes. Hierna volgden de ‘Dinnershow 2000’, ‘Dinnershow of the Centuries’ en ‘Barcelona’ in Event Centre Aalsmeer.

 

Daarnaast werkte Frank ook samen met de Efteling, waar hij de ‘Sprookjesshow’ en de ‘Wonderlijke Efteling Show’ voor ontwikkelde, en Holiday on Ice, waar de complete shows ‘Pinocchio on Ice’ en ‘Romanza’ werden geproduceerd. In Studio21 produceerde hij onder de paraplu van Stage Entertainment de Dinnershows ‘Novomundo’ (2004) en ‘DreamsLive’ die haar laatste voorstelling afgelopen juni speelde.

 

Laatste kunstje
Frank Wentink zijn laatste project, onder de naam RTL Wentink Events, is de show ’21 On Air’ welke op 16 december 2012 in première gaat. Deze feel good show brengt de magie van televisie naar het podium en kijkt in deze 21ste eeuw terug op memorabele momenten uit de afgelopen 60 jaar televisie. Speciaal voor deze show heeft Studio21 een intensieve verbouwing ondergaan. De locatie is nu uitgerust met de nieuwste technologische hoogstandjes waaronder een geavanceerd LED scherm van 125 m².

Tickets voor de show zijn verkrijgbaar via www.rtltickets.nl of 0900-1353 (45cpm) en voor groepsarrangementen (boven de 20 personen) 035-7114200.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.