Frank Wentink neemt afscheid van de eventbranche

07-12-2012 - EVENTBRANCHE - Het einde van een tijdperk. Zo mag de aankondiging van het afscheid van Frank Wentink wel genoemd worden. Wentink stond aan de wieg van wat nu een professionele eventindustrie is. Als één van de grondleggers van onze branche, zijn veel eventprofessionals met of bij hem opgegroeid. Half december neemt de man achter de dinnershows afscheid, zo laat Wentink weten in een persbericht:

Op zondag 16 december, tijdens de première van de nieuwe show ’21 On Air’ in Studio21, neemt Frank Wentink afscheid van RTL Wentink Events. De 65-jarige geestelijk vader van de Dinnershow zal na een carrière van 30 jaar gaan genieten van een welverdiend pensioen. Frank, die in 2007 is geridderd in de Orde van Oranje-Naussau kan terugkijken op een glansrijke carrière.

 

John de Mol
De entertainment carrière van Frank begon in Spanje bij een grote hotelketen waar hij John de Mol leerde kennen. Bij terugkomst in Nederland startten zij samen John de Mol/Wentink Evenementen, dat al snel zijn naam vestigde met op maat gemaakte evenementen. Kort daarna kreeg Frank de mogelijkheid samen te werken met het ballet van Penney de Jager, wat later onder zijn vleugels doorging als het Holland Show Ballet. Het idee van een op maatwerk live entertainment belevenis, in combinatie met voortreffelijk dineren kreeg vorm. De allereerste dinnershow de ‘Fantasy World Dinnershow’ beleefde haar première in 1994 en was een groot succes. Hierna volgden de ‘Dinnershow 2000’, ‘Dinnershow of the Centuries’ en ‘Barcelona’ in Event Centre Aalsmeer.

 

Daarnaast werkte Frank ook samen met de Efteling, waar hij de ‘Sprookjesshow’ en de ‘Wonderlijke Efteling Show’ voor ontwikkelde, en Holiday on Ice, waar de complete shows ‘Pinocchio on Ice’ en ‘Romanza’ werden geproduceerd. In Studio21 produceerde hij onder de paraplu van Stage Entertainment de Dinnershows ‘Novomundo’ (2004) en ‘DreamsLive’ die haar laatste voorstelling afgelopen juni speelde.

 

Laatste kunstje
Frank Wentink zijn laatste project, onder de naam RTL Wentink Events, is de show ’21 On Air’ welke op 16 december 2012 in première gaat. Deze feel good show brengt de magie van televisie naar het podium en kijkt in deze 21ste eeuw terug op memorabele momenten uit de afgelopen 60 jaar televisie. Speciaal voor deze show heeft Studio21 een intensieve verbouwing ondergaan. De locatie is nu uitgerust met de nieuwste technologische hoogstandjes waaronder een geavanceerd LED scherm van 125 m².

Tickets voor de show zijn verkrijgbaar via www.rtltickets.nl of 0900-1353 (45cpm) en voor groepsarrangementen (boven de 20 personen) 035-7114200.
 

8 Reacties

Wij kunnen zien dat al vele honderden eventprofessionals dit bericht gelezen hebben, maar ik had eigenlijk wel wat reacties verwacht. Het was toch lange tijd zo dat je uit de Wentink of Van Dijk stal kwam...wat was de rol en betekenis van Frank Wentink voor de huidige eventbranche?
Sjoerd Weikamp @ 07-12-2012 12:29 uur
Ik wist dat Frank zou stoppen en vond het fijn om te horen dat er toch nog een nieuwe show ontwikkeld werd. Maar nu is dan dus echt zo en moeten ze straks zonder Frank verder. Ik heb een aantal jaren bij de Dinnershow (studio 21) als partyplanner mogen werken en heb dat met heel veel plezier gedaan. Ik heb altijd veel respect voor Frank gehad. Hij wist precies hoe hij het wilde en liet dat ook duidelijk weten. Daardoor was/is de kwaliteit van zijn shows hoog. Daarna heb ik nog vanaf de andere kant met Wentink Events samengewerkt als opdrachtgever voor een jaarlijks internationaal evenement. Ook vanaf die kant was dat een hele prettige samenwerking en werd het evenement/de show elke keer weer een verrassing. Ik hoop dat de shows in studio 21 blijven bestaan en met net zoveel passie ontwikkeld en uitgevoerd gaan worden als dat Frank dat deed!
Dorine Kat @ 07-12-2012 13:46 uur
Frank,
Heel wat jaren geleden heb ik je leren kennen bij een dinershow bij Dekker in Zoetermeer. Een paar jaar geleden hebben we op dezelfde locatie weer samengewerkt. Wat direct opvalt is de enorme enthousiasme en de super professionaliteit van jou. Geweldig, wat een fijn persoon ben je!! Dank je wel. Geniet nog veel jaren van je velverdiende pensioen en naar ik hoop in volle gezondheid.
Harry Frugte @ 07-12-2012 13:55 uur
Een perfectionist! Show repetitie's moesten altijd keer op keer opnieuw gedaan worden. Ik heb voor Frank gewerkt als Dance Captain van The Flying Dutch Dancers.
Heel veel shows gedaan met Frank: een kleine greep: IBM 50 jaar (Shirley Bassy)NS 150 jaar, KLM 70 jaar, World Press Photo gala (diverse keren), en vele andere grote bedrijfs evenementen. Frank heeft samen met mevrouw Wunderink, Stichting Nachtwacht opgericht. Frank thanks en succes!
Deo Girdharie @ 07-12-2012 14:02 uur
Ik heb de eer gehad om met Frank Wentink en Danielle van Beek 2x DE commercial te maken voor the Dinnershow of Dreams. Een zeer inspirerende man die met weinig woorden toch zijn ideeën kan overbrengen. Hij gaf aan waar de grenzen liggen van het kader waar de commercial aan moest voldoen. En vervolgens kreeg je wel alle vrijheid om het te maken.
Een absolute vakman en aimabel persoon verlaat het vak. Jammer, maar begrijpelijk. Frank Wentink laat een grootse show achter die alleen maar nog verder kan uitgroeien. Chapeau. En nogmaals, heel veel dank voor een fijne samenwerking.
Lani Ohorella @ 07-12-2012 20:41 uur
Je eerste regel zegt het allemaal Sjoerd. Einde van een tijdperk waarin evenementen geprofessionaliseerd zijn tot het VAK dat het nu is. Met Franks als drijvende kracht. De hele branche is hem lof en respect verschuldigd.
Rene Pouwelse @ 08-12-2012 08:14 uur
Frank, geniet van je pensioen...het gaat je goed!
Jan van Droffelaar @ 12-12-2012 01:21 uur
Een sympathieke vakman.
Jan van Stipriaan Luïscius @ 13-12-2012 09:21 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners