Eventtrend 2019: Next Level Bewustzijn

26-12-2018 - Ieder jaar komt EventBranche.nl traditie getrouw met de belangrijkste trends voor 2019. Daarbij blikken we vooruit en kijken we naar de ontwikkelingen die het vak van eventmarketing en live communicatie richting gaan geven. Dit keer #EventTrends2019 - 5: Next Level Bewustzijn.

Of het nou gaat om de plasticeilanden, de gevolgen van klimaatverandering, het tekort aan natuurlijk energiebronnen, etc etc, steeds meer bedrijven en merken willen hier een geluid in laten horen. Maar veel sterker dan een geluid te laten horen, is een geluid te laten zien, beleven, ruiken, voelen én horen. Daarom zullen in 2019 steeds meer bedrijven het business event, hun eventmarketing, benutten om ook de buitenwereld te laten zien dat ze over oprecht bewustzijn ‘beschikken’ en dat graag delen en activeren bij relaties, collega’s en andere bezoekers van hun events.

Voorbeeld: Circulaire locaties, recyclebaar meubilair, vegan catering en foodwaste-apps
Van het Amsterdome, waar letterlijk alles is hergebruikt (de stoelen zijn van oude koelkasten en de bars van zeecontainers), de recyclebare meubellijn van JMT (gemaakt van plastic uit de Amsterdamse grachten), Vegan Catering bij de Van Nelle Fabriek tot de foodwaste-app van Catering Lokaal; we zijn ons er meer dan ooit van bewust hoe vervuilend evenementen zijn en leggen de lat steeds hoger om deze zo duurzaam mogelijk te maken.

Voorbeeld case: Hoe de Postcode Loterij vanuit haar missie bijdraagt aan een groene wereld
De Postcode Loterij organiseert, vanuit haar missie bij te dragen aan een groene wereld, de Postcode Loterij Green Challenge. Met deze internationale wedstrijd krijgen start-ups van over de hele wereld de kans hun CO2-reducerende innovaties op de markt te brengen. In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar voor de vijf beste inzendingen, waarvan 500.000 euro voor de winnaar. Livetime Productions en Unlimited Productions verzorgden samen in opdracht van de Nationale Postcode Loterij het creatieve ontwerp en de gehele technische productie van dit mooie initiatief.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners