Eventbureaus en incentivebureaus opgelet: boetes voor pakketreis zonder garantiestelling

01-03-2019 - INCENTIVE REIZEN - De incentivereis is al jaren een onderdeel van de eventbranche. Veel eventbureaus of specifieke incentivebureaus bieden dergelijke reizen aan, op maat, of als arrangement. In de categorie pakketreizen heeft de autoriteit consument & markt (ACM) vorig jaar al afgekondigd streng te gaan controleren op nieuwe regels, waarbij een garantiestelling een voorwaarde is. Inmiddels worden pittige boetes uitgereikt.

Brancheorganisaties IDEA en CLC VECTA maakten eerder al een te downloaden kennisdossier over de Richtlijn Pakketrijzen. (op te vragen bij IDEA & CLC VECTA)

De Autoriteit Consument & Markt (ACM)  heeft reisaanbieder VoetbalOnTour een boete opgelegd omdat het bedrijf pakketreizen verkocht zonder garantiestelling. Hierdoor liepen consumenten een risico dat zij hun vooruitbetaalde reissom kwijt waren als het bedrijf in de tussentijd failliet ging. De ACM legt een boete op van 20.000 euro. De overtreding vond plaats tot juni 2018.

Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid ACM:

'Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat reisaanbieders de vereiste garantiemaatregelen hebben getroffen. De ACM treedt op tegen bedrijven die pakketreizen aanbieden zonder garantiestelling.'

 

Regels reisgarantie
VoetbalOnTour is een reisaanbieder die toegangskaarten voor sportevenementen met overnachting aanbiedt, met of zonder vlucht. Zulke bedrijven moeten garantiemaatregelen treffen om te voorkomen dat consumenten hun reissom kwijt zijn of stranden op de bestemming als het bedrijf failliet gaat. VoetbalOnTour had nog geen garantiemaatregelen getroffen, ook niet nadat de ACM het bedrijf had gewezen op de wettelijke verplichting daartoe. Inmiddels is het bedrijf aangesloten bij het garantiefonds GGTO.

In de zomer van 2017 heeft de ACM reisorganisatoren gewezen op de regels die gelden bij het aanbieden van pakketreizen. De ACM kondigde daarbij  aan reisaanbieders extra te gaan controleren, zeker met het oog op de nieuwe regels voor reisaanbieders die op 1 juli 2018 van kracht werden. Als gevolg hiervan moeten meer aanbieders garantiemaatregelen treffen.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. KNVB Campus

  De gloednieuwe KNVB Campus is dé plek waar onze nationale selecties trainen en waar trainers worden opgeleid
 2. René Pouwelse Advies Regie Productie

  Advies, regie en productie op het gebied van evenementen en audiovisuele ondersteuning
 3. Lindhout Events

  Lindhout Events wordt gekenmerkt door jarenlange ervaring in de evenementenbranche. Wij zijn snel, accuraat en hebben...
 4. Sendsteps

  Hoe betrek ik mijn publiek tijdens mijn bijeenkomst? Wat kan ik doen om mijn eigen presentatie te verlevendigen?
 5. Omnivents, avontuurlijk evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners