Eurovisie Songfestival 2020: eventmanagers kiezen voor Rotterdam Ahoy. En jij?

21-05-2019 - EVENEMENTENLOCATIE SONGFESTIVAL - Met de winst van Duncan Laurence komt het Eurovisie Songfestival 2020 naar Nederland. Maar welke locatie en welke stad gaan dit evenement hosten? Het Genootschap voor Eventmanagers polste 65 van haar leden en die waren toch wel redelijk eensgezind: Rotterdam Ahoy is de ideale locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020. Wat vind jij?

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Zwolle, Maastricht en Arnhem melden zich min of meer openlijk aan voor de organisatie van het grootse media event. De organisatie – AVROTROS, NPO en NOS, ondersteund door de European Broadcasting Union (EBU) – staat de komende weken voor een serieuze klus: hoe kiezen zij de best passende stad en evenementenlocatie?

Om de organisatie van deskundig advies te voorzien heeft het Genootschap voor Eventmanagers op maandag 20 mei jl. een poll uitgezet onder de leden. Wij vroegen hen: Waar moet volgens jou het Eurovisie Songfestival 2020 plaatsvinden? In welke stad en bij welke venue? Dit zijn de uitkomsten van de 65 eventmanagers die de poll in hebben gevuld:

 

Pro Rotterdam
De leden waren opvallend positief over Rotterdam als volgende songfestivallocatie. De stad is ‘booming, hip & happening, no-nonsense, the living melting pot en steeds meer the-place-to-be internationaal gezien’, zo luidden de commentaren. Als grote voordelen werden genoemd: groede bereikbaarheid, goede infrastructuur, beschikt over een eigen vliegveld en ligt ook dichtbij Schiphol en heeft een ruim aanbod aan hotels.

Ahoy
Rotterdam Ahoy geldt voor een groot aantal eventmanagers als dé locatie voor het ESF2020. Want: groot genoeg, ervaring met grote events, goede akoestiek en vooral veel extra ruimte om het hele ‘songfestival-circus’ te huisvesten. Want dat is alles bij elkaar nogal wat; denk aan alle side-events die georganiseerd worden, alle ruimten waar greenrooms moeten worden ingericht en de plekken waar de internationale pers zijn werk moet kunnen doen. Voorwaarde is wel dat Ahoy op tijd gereed moet zijn met de verbouwing die hier jl. februari is gestart, maar de voorstanders van Ahoy hebben daar alle vertrouwen in.

 

 


Vrijwilligers

Bijzonder side-effect van de poll van het Genootschap voor Eventmanagers was de grote belangstelling voor ESF2020 als once-in-a-lifetime evenement.  Men kijkt uit naar de komst van dit bijzondere event naar Nederland en de animo om als het even kan hieraan bij te dragen is groot. Eén van de leden opperde het plan om vanuit het Genootschap een pool van volunteers af te vaardigen voor ESF2020. Dat idee leggen we graag voor aan de organisatie, zodra die de keuze van de locatie bekend maakt.

9 Reacties

Natuurlijk Ahoy, waar anders...
Judith Moonen @ 21-05-2019 16:28 uur
Koning Willem II Stadion Tilburg en nergens anders!Tilburg is gast stad 2020 Eurovisie Songfestival en daar gaat géén één ander stad ermee vandoor!Niet Arnhem,Zwolle,Zeeland,Rotterdam ,Maastricht,Haarle,Amsterdam,Eindhoven,Utrecht,Drenthe,Leeuwarden maar alléén Tilburg !
Bolivar @ 21-05-2019 19:09 uur
Oke, goede stad rotterdam werk er al heeeel lang en Ahoy oke, alleen als je even een voet buiten Ahoy zet dan word ik altijd een beetje depri.
Het is nou geen buurt met een wau gehalte....
Jasper @ 22-05-2019 07:26 uur
Als Leisure & Event opleiding sluiten wij ook heel graag aan bij de vrijwilligerspool (wat een mooie kans voor studenten!).
Amber Herrewijn @ 22-05-2019 09:36 uur
AHOY natuurlijk. vliegveld. hotels. wegen. PUNT
rob @ 23-05-2019 11:57 uur
Rotterdam.
Logistiek en voorzieningen zijn perfect, de stad is booming maar nog relatief onbekend, wil en kan extra toerisme aan, super fotogenieke stad.

Voorbeeld shots:
Dansscene bij de kubuswoningen, iemand die een stukje zingt vanuit het topje van de Erasmusbrug (zoals bij de passion), scene in en voor de Markthal, Euromast, Kralingse Plas, (volle?) Kuip, tussen de containers op de 2e Maasvlakte en dan uitzoomen, voor Hotel New York, op de SS Rotterdam, voor en in het Centraal Station, in de spiegeling van Het Depot (is dan af) of mooie scenes tussen de statige gebouwen (bijv Veerhaven, Koningin Emmaplein, Delfshaven)...
En evt nog Kinderdijk om de hoek.
Jordi @ 23-05-2019 15:20 uur
ROTTERDAM 2020. Ahoy enige locatie met voldoende ruimte(s) voor alle media, inclusief booming socialmedia accounts. Metro stopt voor de deur (lijn loopt direct door tot in Den Haag). Zaal hoog en ruim boven EBU/ESC-norm capaciteit. Rotterdam zelf heeft megaveel sites op korte afstand waar toeristen graag komen. Afdoende overnachtigings capaciteit. etc. etc. Best mogelijke bid.
Pieter Christiaan @ 23-05-2019 20:24 uur
rotterdam is een anti NPO-stad..!! Een stad vol met aanhangers van anti-NPO-partijen (zie uitslag verkiezingen). En nu willen ze graag dat de NPO naar rotterdam komt..?!?! Dacht het niet... NPO, beloon je tegenstanders niet..!!!!
Nique @ 02-07-2019 00:18 uur
Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger voor het Eurovisie songfestival??
Saskia Schepers @ 15-09-2019 08:05 uur
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners