European+Best+Event+Awards%3A+Xsaga+houdt+Nederlandse+eer+hoog
Nieuws

European Best Event Awards: Xsaga houdt Nederlandse eer hoog

EUROPEAN BEST EVENT AWARDS - Gelukkig was daar dan toch nog een Nederlandse winnaar. Tussen al het geweld uit landen als Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk, Zweden, België en zelfs Slowakije wist Xsaga als enige Nederlandse bureau een award in de wacht te slepen.

Het creatieve Amsterdamse bureau won in de categorie Cultural Events met de opening van het Rijksmuseum. De jury prees Xsaga voor het creeeren van het ultieme promotiebeeld tijdens het evenement. De foto en video waarin het Rijksmuseum met oranje 'dagvuurwerk', een immense loper, de Koningin en vele duizenden toeschouwers tot leven kwam, stond op alle voorpagina's, haalde internationale journaals en maakte van de opening een hoogtepunt in het communicatietraject rondom de opening.

Xsaga's Maarten Hogenhuis was samen met de projectleider van het Rijksmuseum Marianne Severein in Italië om de prijs in ontvangst te nemen. 'Wij zien deze award als een beloning voor de gezamenlijke inspanning van Xsaga en het Rijksmuseum om een uniek en verrassend openingsevent te realiseren. Wij kijken dan ook met trots en enthousiasme terug op dit prachtige evenement en voelen ons vereerd met de toekenning van deze prijs.' 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.