'Een Gouden Giraffe werkt als een soort keurmerk; nieuwe klanten hebben ons gevonden'

25-01-2019 - BrandXtension won afgelopen jaar, samen met opdrachtgever McDonald's, een Gouden Giraffe voor het beste Brand Event met de case Good Times Island. Daarnaast won deze case ook de publieksprijs voor het meest creatieve evenement. Danielle Brons vertelt over haar ervaringen tijdens de Gouden Giraffe 2017, en wat het winnen van een award heeft gedaan voor haar bureau én haar opdrachtgevers. Wat vond zij van het pitchen voor de vakjury? En welk evenement zou ze zelf nomineren?

Hoe heb je je deelname aan de Gouden Giraffe Event Awards 2017 over het algemeen ervaren?
Toch wel als een avontuur; er kwam veel op ons af. Erg verrassend was de bekendmaking van de genomineerden, waarbij het team van de Gouden Giraffe ineens - onaangekondigd - met confetti en een grote (pluche) giraffe voor de deur stond! De dag van de uitreiking was gezellig, goed verzorgd, én er was uiteraard ook wel wat gezonde spanning te bemerken. Daarnaast was het leuk om veel vakgenoten tegen te komen en te spreken. Ik vond de energie en de dynamiek van de Gouden Giraffe erg positief. 

Wat vond je van Learn From The Best, waar je in 5 minuten de jury moest overtuigen van jouw eventcase?
Het was erg leuk om samen met onze opdrachtgever, McDonald's, de pitch te presenteren. We waren super trots om met 'Good Times Island' voor de jury te staan.

Wat betekende het winnen van een Gouden Giraffe voor jou, je bedrijf en de opdrachtgever?
Voor ons was het dé waardering voor het hele team - inclusief McDonald's, TBWA, de schippers, en verder iedereen die meegewerkt heeft - voor een periode van hard werken en waarin we veel mee hebben gemaakt. Het was ontzettend gaaf om daar met elkaar te zijn en ook nog eens 2 keer het podium op te mogen om de Gouden Giraffe en de publieksprijs in ontvangst te nemen.

Heeft het winnen van deze award concrete gevolgen gehad? (Lees: nieuwe opdrachten, samenwerkingen of ontwikkelingen). 
Het winnen van de 2 awards, en de aandacht die we daarmee kregen, heeft veel voor ons betekent. De belangstelling voor de case van McDonald's' Good Times Island heeft ons de mogelijkheid gegeven om te laten zien wat we in huis hebben. Naar aanleiding van de Gouden Giraffe hebben nieuwe klanten ons gevonden als partner voor 'uitdagende' evenementen en unieke merkactivaties; het winnen van zo'n award werkt als een soort keurmerk. Ook bij bestaande klanten viel het op, en die reageerden enthousiast. Daarnaast zijn we ook benaderd voor verschillende samenwerkingen.

Zou je andere bedrijven, bureaus of opdrachtgevers aanraden mee te doen? Waarom wel/niet? 
Jazeker. Vanwege de aandacht die het genereert en nieuwe deuren die het opent. Ook het proces m.b.t. het indienen van de case is waardevol; dit was bijvoorbeeld voor ons een mooie reflectie, en hebben daardoor goed gekeken naar wat de merkactivatie teweeg heeft gebracht, de resultaten en wat het heeft bijgedragen aan het merk.

Als jij een evenement mocht nomineren voor de editie van 2018; welke zou dit dan zijn en waarom?
Afgelopen week was ik op het BrandEx Festival in Dortmund en daar kwam ik waanzinnige cases tegen tijdens de awarduitreiking. De case van Samsung, een merkactivatie waarbij de omgeving van de stad, het werk van 5 bekende 'street-art' kunstenaars en augmented reality werden gecombineerd tot een activatie, sprong er echt uit. Ik vind de verbinding van een analoge omgeving met de digitale wereld erg fascinerend. Deze case won goud in de categorie Best Brand Activation, zie voor een indruk: 

Meer weten over brandXtension en hoe zij kunnen helpen bij het realiseren van de juiste impact?
Kijk dan op: www.brandxtension.nl 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
Hét kennis event over evenementen: 120 kennissessies en 5 podia

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Jaarbeurs Media Plaza

  Media Plaza van Jaarbeurs is een van de meest moderne en innovatieve congres- en vergaderlocaties in Europa.
 2. Zento, bureau voor impact

  Zento is hét eventbureau van Zuidwest Nederland. Onze events vertellen verhalen, prikkelen zintuigen en weten vooral...
 3. René Pouwelse Advies Regie Productie

  Advies, regie en productie op het gebied van evenementen en audiovisuele ondersteuning
 4. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 5. D&B Eventmarketing

  D&B Eventmarketing helpt organisaties hun dromen en ambities te realiseren.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners