De+toekomst+van+de+eventbranche%3A+aantal+banen+zal+in+2024+flink+toenemen
Nieuws

De toekomst van de eventbranche: aantal banen zal in 2024 flink toenemen

Het jaarlijkse onderzoek van de Europese LiveCom Alliance geeft altijd een heel goed beeld over wat geweest is, maar zeker ook wat komen gaat. De respondenten van de grotere bureaus uit Europa doen een duidelijke voorspelling: de werkgelegenheid in onze industrie zal enorm toenemen in 2024.

Het onderzoek spreekt dan ook over een optimistische voorspelling: Het goede nieuws is dat respondenten een aanzienlijke toename van de werkgelegenheid verwachten:

+19,0% fulltime posities

+60,1% deeltijdposities

Overall is de employee forecast 2024 zeer concreet over de wel of niet te verwachten groei van het aantal banen:

 

Budgetten
De live-communicatiebudgetten van klanten worden verwacht te groeien volgens 26,3% van de respondenten (en 46,9% verwacht geen veranderingen, terwijl 26,8% een afname verwacht).

Belangrijke trends en onderwerpen
Wat betreft de trends benadrukken respondenten dat duurzaamheid en kunstmatige intelligentie de meest kritieke trends zijn voor 2024. Echter, nieuwe bedrijfsontwikkeling, nieuwe werkcultuur en individualisatie zijn ook belangrijke onderwerpen.

Vaardigheden van het personeel
Volgens de respondenten zijn de drie belangrijkste vaardigheden om toekomstig werk te beheersen creativiteit, interpersoonlijke en relationele competentie, en zelfmanagementcompetentie.

Lees ook: Minder omzet, zelfde aantal collega's en meer events

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.