De+19+trends+die+vanaf+morgen+ook+jouw+event+richting+geven
Nieuws

De 19 trends die vanaf morgen ook jouw event richting geven

Live communicatie en marketing events zijn continu onderhevig aan trends en ontwikkelingen. Logisch want als merk, bedrijf of organisatie wil je natuurlijk live laten zien dat je bij de koplopers hoort. Terwijl de digitale, virtuele en artificial ontwikkelingen bijna niet bij te benen zijn, hebben we voor jouw volgende evenement 19 trends en ontwikkelingen op een rij gezet. Dit zijn de trends die ook jouw event van morgen richting geven:

De 19 trends die jouw live communicatie en/of experience marketing projecten van morgen vorm geven:

 • 1. De creatieve uitbarsting
  Het is de basis van ons vak, ons fundament: creativiteit. 2024 wordt niet alleen de wederopstanding van ons basisbestandsdeel, het wordt een complete uitbarsting...
   
 • 2. AI in dienst van de menselijke beleving
  Dat het er is, er al was, wat we er mee kunnen en gaan kunnen? Velen van ons weten dat al, maar voor een enkeling is het nog tasten in het duister. In 2024 zal Artficial Intelligence (AI) volledig in dienst staan van een nog sterkere persoonlijke beleving.
   
 • 3. Van duurzaam geschreeuw naar certificering
  Een duurzaam event bestaat niet. Duurzamere events wel. En die events zijn de standaard voor 2024. Dat doen we niet meer door te roepen of een logootje, nee vanaf 2024 is er maar een weg: ISO-certificering.
   
 • 4. Extraperience 2.0: data door extra beleving
  Het was al eerder een trend: het einde van platte sponsoring. Maar of je nou een festival sponsort, een sporttoernooi, een congres of een ander event: zorg voor extra beleving en beloon jezelf met data.
   
 • 5. Event communities
  Always on. Van event naar traject en zelfs de strategische jaarkalender. Maar het grootste goed is de event community. In 2024 gaan we slimme platform gedreven, continu gevoede communities zien rondom een sterke eventtitel. 
   
 • 6. Extreem verwachtingsmanagement
  Het was na corona opeens een enorme uitdaging: hoe krijg ik mijn gastenlijst weer zo vol als voor de pandemie. Het lijkt nog altijd na te sudderen. En sowieso gaan mensen heel anders met hun agenda en keuzes om: bijna alles is online te halen, is al een keer gedaan of bezocht of 'zal wel niet leveren wat ik verwacht'. Daarom is de trend en tevens tip voor 2024: doe aan extreem verwachtingsmanagement in het voortraject.
   
 • 7. Video voor. Video na.
  YouTube is nog steeds de grootste zoekmachine na Google. TikTok, Snapchat, Insta, video is het communicatiemiddel. Tijd dat organisatoren van live en events dat in 2024 ook in hun oren knopen: het wordt video voor en video na. En misschien ook wel video tijdens...
   
 • 8. Statement Events
  Geen marketing-gerelateerd platform, geen communicatie-organisatie, die niet purpose en betekenismarketing benoemd als een der meest krachtige trends en ontwikkelingen. Merken en bedrijven die zich vanuit hun missie en visie mengen in het maatschappelijke, maken daarbij pas echt impact als dat live en vol beleving gebeurt. Een statement van een merk komt echt 100 keer krachtiger over via een event, dan middels een advertentie in de krant op een banner.
   
 • 9. Inclusie? Diversiteit? Gewoonte!
  Beste bedrijven. Beste Merken. Beste organisaties die geloven in de kracht van live, van events, we moeten door! Velen van u hebben een aardige poging gedaan de afgelopen jaren, maar 2024 zet jullie op het echte goede spoor: inclusie en diversiteit niet als geforceerd trucje, maar als gewoonte.
   
 • 10. De sociale media leegloop
  Staan we aan de vooravond van de leegloop van social media? De voortekenen zijn er. De fabeltjesfuik. Fake news. Fake accounts. Fake content. Poeh, ga er maar aan staan. Het roept in 2024 voor een goede analyse van jouw social media gebruik voor, tijdens en na jouw events. Houd rekening met minder gebruik van de sociale media kanalen door jouw potentiele doelgroep.
   
 • 11. Generatieve AI voor events
  Artificial intelligence gaat 2024 beheersen. Niet specifiek voor communicatie en marketing events, maar overal. De vraag waar nog geen antwoord op is: wat gaat AI betekenen voor events? Los van AI oplossingen om de menselijke beleving te versterken, om nog strakker, efficiënter en slimmer te organiseren, zullen er ook veel generatieve AI oplossingen onze wereld in komen.
   
 • 12. Digitalisering van hospitality
  Als er één branche is waar digitalisering en gastvrijheid een grote rol spelen, dan is het wel de wereld van live communicatie. Gastvrijheid en oprechte aandacht als basis, digitalisering met alle nieuwe kansen. De combinatie van die twee is super interessant en waar dat in 2024 begint of ophoudt, dat weet niemand.
   
 • 13. Het nieuwe goud: de betrouwbaarheid van LIVE
  Daar zit je dan: te chatten met een niet-bestaand persoon, kijkend naar een deepfake video online en is die reality serie nou wel of niet echt? We zitten er middenin en weten eigenlijk niet meer wat en wie we nog wel kunnen vertrouwen of niet. Maar dan is er altijd nog LIVE. In 2024 komen steeds meer bedrijven en organisatie achter de grote betrouwbaarheid van live communicatie.
   
 • 14. Conversatie events
  Bij conversational marketing draait om het de conversatie met de doelgroep. De afgelopen jaren waren er tientallen experts die uitlegden hoe chatbots die rol bijvoorbeeld op zich zouden kunnen nemen. Een beetje eventprofessional zou toch meteen zeggen: wat te denken van conversational marketing events?
   
 • 15. Heilige Event Huisje gesloopt
  De dames naast de nieuwe auto op de beursstand? De openingsslide van de keynote spreker met een foto van hem- of haarzelf? Buffetbakken met veel te veel voedsel? 1000 van dezelfde stoeltjes? Zender, boodschap, ontvangen maar? Nee hoor, 2024 gaat de heilige huisjes van de eventbranche voor eens en voor altijd slopen.
   
 • 16. Aandacht 0.0: terug naar de basis
  Er is ooit een onderzoek gedaan naar klanten in een McDonald's. De ene groep kreeg bij binnenkomst een ballon als cadeau, de andere groep niet. De ballonnen groep zette significant meer om. Ze bestelden gewoon meer. Deze korte intro is voor hen die in willen zetten op aandacht op events, maar er wel een ROI op willen gooien...
   
 • 17. Sociaal maatschappelijke events
  Een heerlijke, handenwrijvende, ontwikkeling: overheidsinstellingen, sociaal maatschappelijke organisaties, ze zijn om! Het event als het communicatiemiddel om een diversiteit aan maatschappelijke uitdagingen en patstellingen op te lossen, wordt in 2024 niet alleen gemeengoed, maar bereid je voor op een enorme hoeveelheid, slimme, creatieve, basic, maar impactvolle sociaal maatschappelijke events. 
   
 • 18. De persoonlijke eventbeleving
  "Digitale hulpmiddelen zorgen er voor dat we met data de individuele beleving van een gast nog krachtiger kunnen maken." Tja, als Joe Pine het zegt, dan is het zo. De auteur van The Experience Economy spreekt veel over de volgende stap voor onze economie: The Transformation Economy, waarbij we bezig gaan met The New You. Daar horen events bij met de meest persoonlijke eventbeleving denkbaar. Pas dan schiet je raak.
   
 • 19. Kostenkeuzes
  De energieprijzen, de oorlog in Oekraine, in de Gaza-strook, inflatie, kortom de kosten zijn pittig gestegen. Daardoor staan eventbudgetten onder druk. Is dat louter ellende, nee hoor, 2024 opent daarmee de deur naar heldere kostenkeuzes. 


© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.