'Bedrijven kunnen aandacht niet meer kopen, maar moeten dit verdienen'

05-10-2018 - Nu steeds meer bedrijven live events zien als een belangrijk moment om hun merk te versterken, wordt dit vaak ook gezien als hét podium om nieuwe content te genereren voor hun contentstrategie. Want content is nog steeds king, zolang je het tempo en de effectiviteit ervan hoog houdt. Activatiebureau Kumpany springt hier op in en opende deze week de deuren van contentmarketingspecialist BetterMatter.

Het nieuwe bureau is een 100% zusje van activatiebureau Kumpany dat al bijna 20 jaar is gespecialiseerd in on- en offline merkactivatie. BetterMatter richt zich op de volle breedte van contentmarketing en heeft contentstrategie, -creatie en –productie onder één dak.

Jan Paul de Wildt, directeur-eigenaar van Kumpany en BetterMatter: ‘Merkactivatie wordt steeds belangrijker nu organisaties aandacht voor hun merk nauwelijks meer kunnen kopen, maar moeten verdienen. De vraag naar concepten op het gebied van contentmarketing blijft groeien. Om tempo en effectiviteit van content hoog te houden, willen we de productie van al onze ideeën in eigen hand houden. Tegelijkertijd moet het profiel van Kumpany als activatiebureau scherp en onderscheidend blijven. De lancering van dit in contentmarketing gespecialiseerde zusterbedrijf is voor ons dan ook een logische stap.’

Nieuw én ingespeeld BetterMatter draait al warm sinds eind 2017 en verzorgde onder andere alle campagnes voor Kumpany waarin content een rol speelde. Van Rabobank, TOTO, Greenwheels en NS tot de deze week gelanceerde Ziggo-campagne met Jari Litmanen rond het Ajax-sponsorschap. BetterMatter wordt geleid door Diederik van Gelder (strategie/account, afkomstig van MediaMonks), Mark Beuving (creatie) en Luc de Kock (operations) en telt bij de start acht medewerkers op creatie, productie, DoP, edit en postproduction.

Merkdenkers pur sang
De zusjes Kumpany en BetterMatter hebben onmiskenbaar dezelfde genen. De Wildt: ‘Het merkdenken is voor beide bureaus de eerste natuur. De getalenteerde creatieven van BetterMatter staan voor middelenvrije contentcampagnes die snel en slim kunnen worden uitgevoerd. We hebben een ambitieus meerjarenplan en willen doorgroeien tot toonaangevend bureau. Wat we nu al zijn? Een fris bureau dat gaat voor effectiviteit, waarmee het plezierig samenwerken is en waarvoor niet de hoofdprijs betaald hoeft te worden.’

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 2. XSAGA

  XSAGA is een concept- en productiebureau op het gebied van live-communicatie, evenementen en activaties.
 3. Jaarbeurs Media Plaza

  Media Plaza van Jaarbeurs is een van de meest moderne en innovatieve congres- en vergaderlocaties in Europa.
 4. United

  United levert (inter)nationale diensten op het gebied van evenementen, televisie-en multimediaproducties.
 5. René Pouwelse Advies Regie Productie

  Advies, regie en productie op het gebied van evenementen en audiovisuele ondersteuning

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners