Audiovisuele wereld verschuift van bezit naar gebruik: AV-as-a-Service

02-02-2018 - EVENEMENTENTECHNIEK - De wereld om ons heen verandert continu. De trend van bezit naar gebruik van assets wordt steeds vaker als een belangrijk voordeel ervaren. Dat geldt niet meer alleen voor de auto of de mobiele telefoon, iets wat in ons dagelijks leven al gemeengoed is. Ook in de ICT- en AV omgeving zien wij een toenemende vraag naar AV-as-a-Service modellen.

René Schaddelee (directeur AVEX): 'Al in 2009 ligt de oorsprong van ons AV-FLEX® concept. Omdat we een groeiende vraag zien naar AV-as-a-Service concepten spelen we daar op in door onze AV FLEX® dienstverlening uit te breiden. Met AV-FLEX® Finan-cial Services bieden we maximale flexibiliteit. De klant heeft in één overzicht een beeld welk concept het beste aansluit bij zijn wensen.'

Altijd een passende oplossing
'AV-FLEX® is de ideale oplossing voor bedrijven om audiovisuele installaties op een slimme manier te bekostigen. Geheel flexibel in te zetten naar behoefte. AV-FLEX® bestaat uit een breed scala aan ‘AV-as-a-Service’ concepten. Van Financial Lease, Operational Lease tot aan Managed Services. Uniek is het Pay-per-use model, waarbij de klant puur voor het gebruik betaalt. We zagen destijds al dat de trend van bezit naar gebruik, CAPEX versus OPEX, door veel bedrijven geadopteerd zou worden. Daar sluit een service als het Pay-per-use model uitstekend op aan', aldus René Schaddelee.

Aan de hand van de wensen van de klant en het ingeschatte verbruik stelt AVEX het concept zorgvuldig samen. Net als Managed services is ook het systeem bij Pay-per-use eigendom van AVEX. De klant is gedurende de afgesproken looptijd de gebruiker ervan. Het Pay-per-use tarief is gebaseerd op het werkelijke gebruik van het systeem met een minimale afname per week of maand. Dit model kan zeer interessant zijn als er sprake is van bijvoorbeeld seizoensinvloeden. Of als de kosten voor gebruik door u aan uw interne of externe klant worden doorbelast. Denk hierbij aan de hotel, verga-der- en congreslocaties die sterk afhankelijk zijn van de bezetting tijdens het evene-mentenseizoen.

Aanpassing financieel model
Er zijn ook bedrijven die hun financieel model graag willen aanpassen van bezit naar gebruik, maar die al in het bezit zijn van audiovisuele middelen. Met Sale/ AV-FLEX back nemen wij op ieder moment de audiovisuele installatie van de klant over. De klant hoeft niet te wachten tot de apparatuur is afgeschreven en lopende contracten zijn afgelost. Het overnamebedrag kan weer gebruikt worden voor andere uitgaven. De klant betaalt na overname alleen voor de maandelijkse verbruikskosten.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. BIS Event Rental

  Als u wel eens zakelijke evenementen organiseert, weet u het… goede audiovisuele ondersteuning is onmisbaar voor...
 2. Pronorm

  Pronorm is als audiovisuele dienstverlener leidend op het gebied van urban experiences.
 3. Univate

  audiovisueel, innovatie, spectaculair, corporate events, communicatie projecten, partner, totaal belevenissen
 4. Livetime Productions BV

  Livetime Productions is gespecialiseerd in technische productie van evenementen, festivals en televisieproducties.
 5. Fabulous Rental

  Fabulous Rental is uw complete audiovisuele partner voor al uw events.

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners