Efteling+bereidt+zich+voor+op+60%2Djarig+jubileum
Nieuws

Efteling bereidt zich voor op 60-jarig jubileum

EVENEMENTENLOCATIE ATTRACTIEPARK - De Efteling bestaat in 2012 precies 60 jaar. Het park dat ooit begon als een Sprookjesbos huisvest nu onder meer 300 evenementen en 600 zakelijke bijeenkomsten per jaar.

'Efteling is uitgegroeid tot het derde attractiepark van Europa met eigen verblijfsaccommodaties, media- en theaterproducties, een hele ‘imaginaire’ wereld buiten de parkgrenzen, een golfpark en 1001 zakelijke mogelijkheden met ruim 25 evenementenlocaties', aldus het attractiepark. 'Het park ontvangt jaarlijks zo’n vier miljoen bezoekers en er vinden meer dan 300 evenementen en circa 600 zakelijke bijeenkomsten zoals vergaderingen, golfdagen en heisessies plaats. Uiteraard laat de Efteling het bijzondere jubileum niet geruisloos voorbijgaan en opent daarom volgend jaar het pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, de sensationele watershow Aquanura en het nieuwe sprookje De Nieuwe Kleren van de Keizer.'

Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling, is erg enthousiast over alle zaken die de komende maanden op stapel staan: 'We zijn natuurlijk eigenlijk al begonnen aan de jubileumfestiviteiten. De première van de Musical Droomvlucht in oktober en bijvoorbeeld de lancering van het 2e Sprookjesboek van de Efteling eerder deze maand kunnen beschouwd worden als opmaat naar ons jubileumjaar. Maar we trappen het jaar pas echt af tijdens Oud & Nieuw. Voor het eerst is ons park deze avond tot 1.00 uur geopend. Om twaalf uur zal een onvergetelijk vuurwerk losbarsten als officieel startschot van dit voor de Efteling bijzondere jaar.'

Polles keuken
Het jubileumjaar gaat vervolgens verder met de opening van het pannenkoekenrestaurant Polles Keuken op de Nationale Pannenkoekendag. De gethematiseerde horecalocatie heeft 170 zitplaatsen en kan ingezet worden tijdens een Reuzenfeest of avonduitkoop.

Aquanura
31 mei 2012 is de daadwerkelijke verjaardag van de Efteling. Op deze dag zal voor het eerst de sensationele watershow Aquanura aan het publiek getoond worden. Aquanura wordt de grootste fonteinenshow van Europa waarbij elementen als water, vuur, muziek en licht centraal staan. De watershow kan ook exclusief getoond worden tijdens een evenement.

Later in het jubileumjaar, bij de start van de Winter Efteling, wordt een nieuw sprookje aan het sprookjesbos toegevoegd: De Nieuwe Kleren van de Keizer. 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.