AI+Tools+voor+eventmanagers%3A+ChatGPT
Nieuws

AI Tools voor eventmanagers: ChatGPT

Iedereen heeft ze in zijn of haar omgeving: van die early adopters die een paar jaar geleden al schreeuwden dat we echt op AI en tools als chatgpt in moesten haken. Geen idee, toch? En nu, nu is de hele wereld veranderd, met een donderslag. In de serie AI Tools voor eventmanagers kijken we naar hoe nieuwe AI tools het leven van een eventmanagers makkelijker kunnen maken. Om te beginnen ChatGPT:

De kansen en mogelijkheden van ChatGPT ook voor jou als eventmanager zijn bijna oneindig, maar we hebben toch een shortlist voor je gemaakt: hoe ChatGPT van meerwaarde kan zijn voor jou als eventmanager. Eerst maar eens antwoord op de vraag: wat is ChatGPT?

Wikipedia:
ChatGPT is een prototype van een chatbot met kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI en gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een (menselijke) gebruiker.

ChatGPT geeft zelf het volgende antwoord:
ChatGPT is een geavanceerd taalmodel ontwikkeld door OpenAI. Het maakt gebruik van een transformer-neuraal netwerk om mensachtige tekstreacties te begrijpen en genereren. Het is getraind op een grote hoeveelheid internetdata en kan conversaties aangaan, vragen beantwoorden en suggesties doen.

Maar nu naar de praktijk van live communcatie en eventmarketing: wat kan een eventmanager met ChatGPT? 13 voorbeelden:

 • Interactieve virtuele assistent:

Het kan vragen van deelnemers beantwoorden, informatie verstrekken over het programma, sprekers of sponsors, en zelfs helpen bij het plannen van persoonlijke agenda's.

 • Personalisatie en gepersonaliseerde aanbevelingen:

ChatGPT kan suggesties doen voor relevante sessies, workshops of netwerkmogelijkheden op basis van de voorkeuren van de deelnemers.

 • Chatbot voor FAQ's:

ChatGPT kan worden ingezet als een chatbot om veelgestelde vragen (FAQ's) te beantwoorden.

 • Gamification:

Het kan bijvoorbeeld een quiz of uitdagingen hosten waarbij deelnemers punten verdienen door vragen correct te beantwoorden of specifieke taken uit te voeren. 

 • Real-time feedback:

Deelnemers kunnen via de chatinterface feedback geven over verschillende aspecten van het evenement, zoals sprekers, sessies, catering, enzovoort.

 • Virtuele networking-assistent:

Het kan suggesties doen voor potentiële gesprekspartners op basis van gedeelde interesses, achtergronden of zakelijke doelen, waardoor de netwerkervaring van de deelnemers wordt versterkt.

 • Content curator:

Het kan bijvoorbeeld artikelen, whitepapers, video's of presentaties aanbevelen die aansluiten bij de onderwerpen die tijdens het evenement worden besproken.

 • Chatgebaseerde workshops:

Deelnemers kunnen deelnemen aan een virtuele ruimte waar ze kunnen communiceren met experts, vragen stellen, discussiëren over specifieke onderwerpen en hun kennis verrijken.

 • Virtuele rondleidingen:

ChatGPT kan worden ingezet om virtuele rondleidingen te geven door een fysieke locatie of een virtuele evenementenomgeving.

 • Evenementenfeedback en analyses:

ChatGPT kan worden gebruikt om feedback van deelnemers te verzamelen en te analyseren na afloop van het evenement.

 • Trendanalyse

ChatGPT kan je helpen met een overzicht van de trends die horen bij het thema, de doelgroep of doelstelling van jouw evenement.

 • Content creatie

Content is voor elk event belangrijk. In het voortraject, tijdens het event zelf en zeker ook in het natraject. Met de juiste input schrijft ChatGPT content van grote aanvullende meerwaarde.

 • Vertalen

Heb je een internationale gastenlijst, dan vertaalt ChatGPT jouw teksten - bijna letterlijk - in een handomdraai in vrijwel alle talen. 

Lees ook:

>> Hoe helpt ChatGPT jou als eventmanager?

>> Wat kan ChatGPT betekenen voor jouw evenement?

 

Meer AI Tools voor eventmanagers:

 1. AI tools voor eventmanager: rechtenvrije muziek voor jouw event

  11-07-2023Een eigen logo, een eigen huisstijl, eigen branding, een beetje evenement in de live communicatie en zeker de experience marketing wereld heeft het staan. Maar bijna standaard vergeten we een eigen tune. Eigen muziek. Bijvoorbeeld voor bij de entree, het binnengaan van de plenaire zaal of bij wisseling van sprekers,...

 2. AI tools voor eventmanagers: Lumen5

  10-07-2023Weer eentje in de serie hoe AI tools jouw leven als eventmanager veel makkelijker en interessanter kunnen maken: Lume5. Een AI video-tool waarbij je heel eenvoudig tekst, blogs en artikelen om kunt zetten in pakkende video's.

 3. AI Tools voor eventmanagers: ChatGPT

  10-07-2023Iedereen heeft ze in zijn of haar omgeving: van die early adopters die een paar jaar geleden al schreeuwden dat we echt op AI en tools als chatgpt in moesten haken. Geen idee, toch? En nu, nu is de hele wereld veranderd, met een donderslag. In de serie AI Tools voor eventmanagers kijken we naar hoe nieuwe AI tools het...

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.