Afgelasting+grote+beurs%3A+hosting+stad+loopt+een+half+miljard+euro+mis
Nieuws

Afgelasting grote beurs: hosting stad loopt een half miljard euro mis

BEURSGEBOUW - De grootste techbeurs van Europa, Mobile World Congress (MWC), is officieel afgelast. Ondanks het ministerie dat tot kalmte maande rondom het Corona-virus, was dat toch echt de oorzaak van de afgelasting. Organisator GSMA maakte een inschatting dat Barcelona, de stad waar de grote beurs plaats zou vinden, hierdoor een half miljard euro mis loopt.

CEO John Hoffman van organisator GSMA schrijft in een verklaring dat de uitbraak van het virus het "onmogelijk" heeft gemaakt om het evenement door te laten gaan. Die beslissing kwam vooral naar aanleiding van de afzeggingen van een aantal zeer grote spelers als Sony, LG, Cisco, Ericsson en Nokia. Een interessant draadje op Twitter, gestart met onderstaande tweet van oud-Marketingfacts.nl Marco Derksen:

 

 

In het Twitter-gesprek opvallende zaken als kelderende hotelkamerprijzen, die in een week tijd van honderden dollars naar 80 dollar. Volgeboekte vliegtuigen met enorme no show, etc etc. EventBranche.nl is benieuwd naar meer inside informatie van Nederlandse partijen die betrokken waren.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.