6 tips om introverte gasten ook input te laten leveren op jouw evenement

08-07-2019 - Typ het woord inclusiviteit in en Word stelt voor om er exclusiviteit van te maken. Precies daar zit het probleem: de wereld lijkt meer en meer te kiezen voor de mobiele, mondige en extraverte medemens. Terwijl de stille wateren veelal beschikken over nieuwe inzichten, andere visies of verrassende wendingen in discussies. Juist introverte gasten op jouw evenement kunnen zo veel bijdragen, maar hoe komen ze tot hun recht?

Evenementen kunnen het gedrag van mensen blijvend veranderen. Dat moet voor iedere gast of bezoeker gelden en dus is het echt de hoogste tijd. De tijd dat events het voortouw nemen in het inclusief maken van de wereld, van festivals en van evenementen. Events, toegankelijk, met meerwaarde voor iedereen en met respect voor een ieder. In de mini-serie Tijd voor Inclusiviteit kijkt EventBranche Magazine naar de mogelijkheden om ieder evenement inclusief te maken. In Deel I: Juup Laarman – de Kanter (HU en Juups.nl) over introverte mensen en evenementen. ‘Aangenomen wordt dat tussen de 30 en 50 procent van de mensen introvert is...’

Let op, het is niet zo dat een introvert persoon zich per definitie onprettig voelt op een evenement of meeting. ‘In contact komen met andere mensen is prettig voor introverte en extraverte mensen, het behoeft alleen een doordachte aanpak. Want de input van de introverte persoon missen op jouw evenement is echt doodzonde. Introverte personen hebben namelijk als eigenschappen het goed luisteren en doordenken van ideeën. Zij kunnen als geen ander goed observeren en informatie structureren. Daarom is het oh zo zonde om hun input te missen’, weet Juup Laarman – de Kanter, die zichzelf overigens een extravert noemt, met compassie voor introverte personen. Ze komt in het artikel dat in het EventBranche Magazine staat (verstuurd naar onze leden) met 6 tips uit eigen ervaring om introverte mensen echt onderdeel te laten zijn van jouw publiek en hun ideeën mee te nemen:

1. Respecteer ze
De belangrijkste tip: respecteer de introverte gasten en probeer ze niet gedwongen extravert te laten zijn op jouw event. Maak gebruik van de eigenschappen van een introvert persoon. En ga niet vragen wie introvert of extravert is, maar zorg voor een inclusief design.
 

2. Bereid ze voor
Laat ze al voor het event wennen aan de situatie. Doe aan verwachtingsmanagement. Wees helder over: het doel van de meeting, de locatie, de setting, de verwachte rol en de content die centraal staat.

3. Vraag om ideeën en gedachten in plaats van mening en opinie
Introverte mensen kunnen tijdens interactieve sessies als geen ander informatie ordenen en ze kunnen andere perspectieven en overwegingen inbrengen. ‘Wat denk je nu’, kan voor introverte mensen een hele prettige vraag zijn.

4. Geef ze tijd om na te denken
Tijd, om na te denken en de vaak complexe denkpatronen hun werk te laten doen. In plaats van een microfoon onder hun neus te drukken, heeft het de voorkeur om anoniemer hun bijdrage en ideeën in te dienen. Laat het ze opschrijven en daarna delen.
 

5. Zorg voor rustruimte
Tijd en ruimte om te reflecteren. Meditatie, een wandeling, een moment van stilte, etc.
 

6. Verdeel in samen en individueel
Zorg in het programma voor een verdeling van individueel en samen.


Tot slot de verschillen tussen introverte en extraverte eventbezoekers op een rij:

 

 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. René Pouwelse Advies Regie Productie

  Advies, regie en productie op het gebied van (online) evenementen en audiovisuele ondersteuning
 2. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...
 3. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws!
 4. Bureau voor Evenementen

  Bureau voor evenementen is een nononsense evenementenbureau die haar tijd vooruit is. Het goede van traditionele...
 5. ID310

  Creative event agency ID310 uit Utrecht ontwikkelt creatieve concepten en produceert unieke events voor merken en...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners