11 Leidse organisaties tekenen congresconvenant

08-11-2019 - Onlangs tekenden elf Leidse partnerorganisaties de verlenging van het congresconvenant. Met dit ‘commitment’ zetten deze partners zich ook voor de komende vijf jaar weer vol toewijding in op het imago van Leiden Kennisstad met als doel passende congressen voor Leiden te werven.

De afgelopen jaren heeft Leiden Convention Bureau gebouwd aan een ambassadeursnetwerk van Leidse prominenten uit de kennissector en het bedrijfsleven – de ‘ambassadeurs van Leiden’. Een netwerk dat inmiddels 120 leden telt. De belangstelling om tot het netwerk toe te treden is boven verwachting en zo ook de resultaten van het netwerk. In 2017 mocht Leiden zich vijfde congresstad van Nederland noemen en binnen vijf jaar tijd is het aantal congres deelnemersdagen meer dan verdriedubbeld!

Leiden, een excellente wetenschapsstad
Internationale congressen vormen ‘de etalage’ voor excellente prestaties binnen een bepaald vakgebied. Door een congres naar de stad te halen, richten de internationale schijnwerpers zich op het kwalitatief hoge niveau van de Leidse kennissector.
Daarnaast is de congresmarkt economisch gezien lucratief. Deelnemers aan internationale congressen besteden gemiddeld tussen de
€ 300,- en € 400,-per dag. Het gaat dan om bestedingen in hotels, horeca, musea, vervoer, retail. Bovendien zijn de congresdeelnemers ook weer potentieel interessante cultuurbezoekers.

Over het congresconvenant
Vijf jaar geleden verenigden gemeente Leiden, Universiteit Leiden, het LUMC, Leiden Convention Bureau en partnerorganisaties zich om Leiden als toonaangevende, wetenschappelijke stad op de kaart te zetten. Door de jaren heen is het congres ambassadeursnetwerk sterk gegroeid. Door de inzet van deze actieve ambassadeurs, zijn ook de aantallen wetenschappelijke congressen aanzienlijk gestegen. 

De partners zijn op alfabetische volgorde: Arriva, Boerhaave Nascholing, ECC Leiden, Gemeente Leiden, Hooglandse Kerk, Hotels van Leiden, Leiden Convention Bureau, Leiden Marketing, Leidse musea, Pieterskerk Leiden, Leidse Schouwburg- Stadsgehoorzaal en de Universiteit Leiden.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Marketing Generation

  Wij zijn specialist in live communicatie en weten met onze concepten en events mensen te raken en waardevolle...
 2. Amplify EventMarketing – Let’s Amplify Your Event

  Een evenement moet inspireren, verfrissen en verrassen. Geen zorgen, wel applause. We Amplify your event: Wij...
 3. KNVB Campus

  De KNVB Campus is dé plek waar onze nationale selecties trainen en waar trainers worden opgeleid
 4. Tio University of Applied Sciences

  Wil jij ook evenementen organiseren? Word een talent in het organiseren van evenementen met de hbo-opleiding Hotel-...
 5. VR Event Rent

  Virtual Reality ervaringen bij jouw op locatie!

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners