De event trends van 2017: een sneak preview

29-11-2016 - EVENT TRENDS 2017 - De trends zijn samengesteld aan de hand van vele tientallen interviews, uitkomsten uit onderzoeken en bezoeken aan diverse events waar gesproken werd over de toekomst van ons vak. Met gepaste trots, hier zijn ze: de 10 ontwikkelingen en trends met de meeste invloed op het event in 2017. Online geven we 3 trends aan u mee, maar alleen onze leden krijgen alle tekst en uitleg.

TREND: Events voor 1 persoon

Een wat? Een event voor 1 persoon, ach het mogen er ook 2 of 3 zijn, maar dit is de trend van de beleving van een persoon vastleggen. Het verhaal vertellen. De beleving laten zien en door de kijkers mee laten beleven. Hier vinden online video en events elkaar. Vaak gebruikt als commercial, maar vooral online als viral-campagne.

Uitdaging: het is een expertise waar eventsexperts, reclamewereld en videoprofs elkaar moeten vinden en dan is er een wereld te winnen.
Voorbeeld: Kijk nog maar eens naar Samsung. EventBranche.nl zoekterm ‘publiekslievelingen’.
 


TREND: Virtual reality: de doorbraak

Halverwege dit jaar had slechts 1 op de 10 Nederlanders een VR-bril, maar let op, want alle merken zetten vol in op Virtual Reality (brillen). 2017 wordt dan ook het jaar dat de VR-bril in no time gemeengoed zal worden. Ook op evenementen. En dat is logisch want Virtual Reality geeft een experience die direct tot de hersenen doordringt en waar voor organisatoren de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn.

Uitdaging: integreer virtual reality met de live belevenis
Voorbeeld: winnaar van European Best Event Awards Samsung Lifechanger


TREND: Sprekers? Experts!

Vooropgesteld: er blijft altijd ruimte voor goede sprekers, prachtige speeches of bekende personen die hun ervaringen delen, maar 2017 wordt het jaar van de expert als spreker. Vol interactie, met goede dagvoorzitters en interviewers grijpen de experts het podium, ook al zijn ze minder vaardig in hun spreekvaardigheden. De opdrachtgever wil inhoud overbrengen, de expert kan dat bieden.

Uitdaging: hoe krijgen we nerd, wetenschappers en andere experts over de drempel die het podium voor hen is?
Voorbeeld: dat de expertrevolutie op sprekersgebied al begonnen is, valt terug te lezen op EventBranche.nl, zoek met zoekterm ‘Promovendis’.

De rest van de trends?
- De hoofdrol in de marcom-mix

- WKR wekker gaat af!
- Uw gast, de eindregie
De nieuwe generatie eventprofs
App usual
- Safety first, second and third
Live data

In ons magazine wordt alles uitgelegd en geduid. Tijd om eindelijk eens lid te worden van het grootste netwerk en kennisplatform in de eventbranche: www.eventbranche.nl/abonneren/

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

•  Entree netwerk-evenementen van EventBranche*
•  2 keer per jaar het EventBranche halfjaarboek
•  4 keer per jaar een kennisdossier
•  Plaats jouw eigen nieuws
•  Korting op het plaatsen van vacatures
•  Bedrijfsvermelding op www.evenementorganiseren.nl.

*uitgezonderd o.a. Gouden-Giraffe, de BeachBrancheBarbecue. Voor enkele evenementen naast onze 4 reguliere bijeenkomsten vragen wij een entree- of ticketfee.

Alle reden om NU lid te worden, want in april 2021 verschijnt het eerst dubbeldikke halfjaarboek met alle houvast, inzichten, kansen, trends en ontwikkelingen voor live, experience en events van morgen...

LEES HIER UITGEBREID WAT HET LIDMAATSCHAP INHOUDT

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners