Corona+Virus+en+evenementen%3A+situatie+vraagt+om+saamhorigheid%2C+creativiteit%2C+inventiviteit+en+slagkracht
Nieuws

Corona Virus en evenementen: situatie vraagt om saamhorigheid, creativiteit, inventiviteit en slagkracht

CORONA VIRUS EN EVENEMENTEN - De wereld valt over elkaar heen om zo snel en zo veel mogelijk te melden over het Corona Virus. Het virus is een gegeven feit, we moeten er mee dealen, het niet overdrijven en zeker als branche onze rust, professionaliteit en deskundigheid optimaal inzetten. Fijn ook dat er in een periode van veel geschreeuw brancheorganisaties zijn die de rust en het inzicht bewaren.

Zo was IDEA snel met een helder statement over het corona virus en eventmarketing en inventaristeert IDEA momenteel de gevolgen voor de Nederlandse eventbureaus:

Creativiteit, inventiviteit & slagkracht
Tot slot hebben wij het vertrouwen dat juist onze branche in staat is om met creativiteit, inventiviteit en slagkracht het maximale uit de gegeven situatie te halen en doelgroepen van merken en organisaties bij elkaar te brengen. Mocht dit (gedeeltelijk) niet live lukken, dan mogelijk via bijvoorbeeld een webcast/livestream (waarbij vaak de geplande of zelfs reeds gerealiseerde event setting, al dan niet met aanpassingen, bruikbaar is).

CLC-VECTA zit bovenop het nieuws en heeft een complete informatiepagina over corona en de live communicatie branche in elkaar gezet met veel en bruikbare informatie. Daarnaast heeft de branchevereniging ook een statement afgegeven:

Welzijn bezoekers op 1, saamhorigheid gevraagd
Voor professionals werkzaam in de hele eventindustrie, beurzen, congressen, evenementen en incentives, staat het welzijn van bezoekers, deelnemers en exposanten, andere betrokkenen en toeleveranciers centraal. We zien dat de gevolgen van het coronavirus in rap tempo toenemen en onze hele industrie in al haar geledingen raakt. Er zijn veel maatregelen getroffen om de hygiëne nog verder te verbeteren en de gezondheid zo veel als mogelijk te beschermen. Dagelijks wordt hier contact over onderhouden met de betrokken instanties en daar waar het kan worden extra maatregelen genomen. Op dit moment is het van belang open met elkaar te (blijven) communiceren en samen naar oplossingen te kijken en mogelijk andere invullingen van events zoeken. Er wordt nu saamhorigheid gevraagd en de bereidheid elkaar, zowel betrokken als getroffen, tegemoet te komen en te zien hoe samen met deze uitdagingen om te gaan, hoe moeilijk dit in verschillende omstandigheden ook kan zijn.

CLC-VECTA ontwikkelde ook een Nederlandstalige flyer:

Aantal interessante internationale links:

World Health Organization publiceerde al in februari richtlijnen voor het organiseren van grote evenementen tijdens de uitbraak van het jongste Corona-virus.

AUMA, trade fair organisatie in Duitsland, maakt melding van het vooralsnog doorgaan van grotere evenementen en beurzen. Duitsland komt nog niet tot een verbod voor grote evenementen.

Onze partner Julius Solaris doet een bijzondere, maar wellicht volledig terecht oproep: vindt jouw evenement de komende 4 maanden plaats, zorg dan voor een optimale live stream. Op zijn blog is inmiddels veel gepubliceerd over het Corona Virus en Events.

>> EventBranche.nl maakte een online magazine over het Corona Virus en Evenementen. Let op: het magazine wordt regelmatig geupdate.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.