Belastingwet Werkkostenregeling 2015/2016 - DOSSIER

De nieuwe belastingwet van minister De Jager zorgde voor een golf van verbazing en schrik door de event- en micewereld. In dit dossier vindt u achtergronden, reacties, interessante links en artikelen over de nieuwe wetgeving die in 2011 actief zal worden. Tot 2013 bent u nog vrij om voor de nieuwe regeling te kiezen, in 2015 wordt de regeling, zoals het er nu voor ligt, voor iedereen verplicht:

Werkkostenregeling en events:

Factsheet IDEA over werkkostenregeling

IDEA voert, mede namens collega brancheorganisaties, al jaren een intensieve lobby om de regeling te beïnvloeden. Na een jaar uitstel komt het er nu per 1 januari a.s. dus toch van. Helaas met een lagere vrije ruimte en zonder noodzakelijkheidscriterium voor feestelijke evenementen voor medewerkers.
Lees meer

Update WKR: vrije ruimte van 1,5% naar 1,2%

De vrije ruimte in de werkkostenregeling, voorheen 1,5%, zal door een verbeterde regeling verlaagd worden naar 1,2%. De maatregelen worden meegenomen in het Belastingplan 2015 dat op Prinsjesdag aangeboden zal worden aan de Tweede Kamer.
Lees meer

De werkkostenregeling: wat de eventbranche echt moet weten

Wat houdt de 'vrije ruimte' in en wat wordt er verstaan onder het noodzakelijkheidscriterium? Hierbij een infographic met informatie waarvan wij denken dat u dit in ieder geval moet weten.
Lees meer

Werkkostenregeling uitgesteld tot 2015

De kogel is door de kerk: de verplichte invoering van de werkkostenregeling wordt uitgesteld tot 1 januari 2015. Nog altijd is de lobby in Den Haag volop gaande, maar dit uitstel als al een eerste 'succes'.
Lees meer

WKR Special uit het vakblad

Bijna 10 pagina's vol met achtergronden over de werkkostenregeling en een koppeling naar de praktijk van iedere eventprofessional. Bekijk de special online

Belastingdienst geeft uitleg

De Belastingdienst geeft duidelijke uitleg over de nieuwe regelgeving, de belastingwet en de werkkostenregeling:

> Algeme informatie

> Hoe werkt de regeling?

> Schematisch overzicht

> Studiereis of incentive (nieuw)

De Jager reageert op kritiek

Demissionair minister Jan Kees de Jager reageerde in het eerste EventBranche Magazine uitgebreid op de kritiek vanuit de eventbranche op de nieuwe belastingwet aangaande de werkkostenregeling. lees meer

Brandbrief aan Den Haag

De verschillende brancheorganisaties bundelden de krachten om hun ongenoegen en angst te uiten met betrekking tot het nieuwe wetsvoorstel. Lees hier de brandbrief die de organisaties naar de Eerste Kamer stuurden: bekijk de brief online.

Word lid voor 159,- euro excl. BTW

Foto gezicht

Met een jaarlidmaatschap profiteert u van vele extra's en bent u verzekerd van een plekje op onze EventBranche Borrels. 

Lid Worden

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners