Gouden+Giraffe+Event+Awards%3A+LIVE+Again%21
Cases

Gouden Giraffe Event Awards: LIVE Again!

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS – Prachtige cases, liefst 70 in getal, doen deze editie een gooi naar de Gouden Giraffe Event Awards. Op EventBranche.nl vind je van alle cases de feiten en cijfers. Dit is LIVE Again!

LIVE Again!

Opdrachtgever: De initiatiefnemers zijn de Fokker Terminal, audiovisueel & online specialist AVEQ, congres & eventcateraar Mood4Food en PR bureau Smith Communicatie

Categorie: Congressen & Kennisevents

Bureau: Smith Communicatie

Fysiek of online event: hybride

Jaar: 2020

 

Korte omschrijving:

We leven in mei 2020. Nederland zat in een intelligente lockdown, congressen organiseren was verboden. Door de overheid werd licht aan het einde van de tunnel geboden: vanaf 1 juli 2020 mochten er weer evenementen voor 100 personen plaatsvinden. Op dat moment dacht ik: als opdrachtgevers pas per 1 juli gaan nadenken hierover, dan wordt het najaar ook een ramp zonder live events! Waarom dus niet gelijk op 1 juli laten zien wat er wél kan en dat je op een goede en veilige manier een 1,5m congres kunt organiseren. Waarom organiseren we dus niet met een aantal partners op 1 juli een 'showcase' event, om opdrachtgevers vertrouwen te geven en de evenementenbranche een hart onder de riem te steken? 1 telefoontje naar Tom Verhaar van de Fokker Terminal, naar Driesse van de Weg van Mood4Food en naar Onno Schaap van AVEQ was voldoende. We gaan dit gewoon doen. Met elkaar en voor elkaar! 

Hoofddoelstelling:

Het hoofddoel van LIVE AGAIN! was dat wij wilden laten ervaren wat er toen wél al kon, in plaats van wat er allemaal niet mogelijk was. Dit, zodat zowel de markt (opdrachtgevers), als de evenementenbranche weer meer vertrouwen zou krijgen in de toekomst. Om die reden is er tevens flink ingezet op PR, zodat heel Nederland dit kon meekrijgen. Het belangrijke tweede hoofddoel was om de vakgenoten uit de evenementenbranche een hart onder de riem te steken in deze zeer moeilijke tijd! 

Effect & Impact:

Het resultaat was dat we niet alleen in aanloop naar 1 juli, maar ook op 1 juli en in de dagen erna overspoeld zijn door positieve reacties zoals hieronder. We hebben de deelnemers toekomstperspectief gegeven, vertrouwen, inspiratie.

De impact was vele malen groter dan we hadden gehoopt, ook door de grote media-aandacht. De eerder omschreven doelstellingen zijn dan ook meer dan behaald. Aangezien we onze eigen opdrachtgever waren en dit mét elkaar en vóór elkaar hebben georganiseerd, was dat enorm voelbaar. LIVE AGAIN was een aaneenschakeling van kippenvelmomenten. De evenementenbranche stond landelijk op de kaart, we hebben het momentum van 1 juli 2020 gepakt, laten zien dat er met inachtneming van alle geldende richtlijnen een goed congres kon worden. Er waren geen besmettingen, geen klachten, het saamhorigheidsgevoel was enorm! Hieronder een greep uit de vele reacties die we hebben gekregen:

"Dankjewel voor de geweldig goed verzorgde en georganiseerde dag met alle interessante sprekers. Zowel in de Fokker Terminal als online. Jullie hebben laten zien dat het heel goed mogelijk is om in deze tijd een fysiek event te organiseren!" – Hilde van der Wee, Ministerie van Justitie en Veiligheid

"Yes! Het was écht fijn om weer live te zijn. Goed georganiseerd! Een voorbeeld voor hoe we dit weer kunnen oppakken. Op naar meer live (lijfelijke) events." – Sonja Schaefers, Freelance Project Manager

"Mooie voortrekkersrol die jullie hier weer hebben genomen. Compliment. Denken in mogelijkheden i.p.v. beperkingen. Dat leren we ook van onze dialogen bij Missing Chapter Foundation" – Paul Geraeds, Associate Partner Missing Chapter Foundation

"Ziet er fantastisch en toekomstproof uit. Job very well done!" – Miranda Schoonderwoerd, Event Manager


Stem op jouw favoriet

Ook dit jaar is er weer een Gouden Giraffe Event Awards Publieksprijs. Waar de Giraffen uitgereikt worden aan de hand van experts in de jury, draait het bij de Publieksprijs om het aantal stemmen. Wie had het meest creatieve concept, zowel met als zonder RIVM-maatregelen. Twee events worden deze editie dus beloond en jij bepaalt!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.