Gouden+Giraffe+Event+Awards+2021%3A+Fund+Seminar+2020
Cases

Gouden Giraffe Event Awards 2021: Fund Seminar 2020

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS – Prachtige cases, liefst 70 in getal, doen deze editie een gooi naar de Gouden Giraffe Event Awards. Op EventBranche.nl vind je van alle cases de feiten en cijfers. Dit is Fund Seminar 2020.

Fund Seminar 2020

Opdrachtgever: Fund Seminar b.v. 

Categorie: Congressen & Kennisevents

Bureau: Cognito

Fysiek of online event: Fysiek

Jaar: 2020

 

Korte omschrijving:

LIVE, OP VEILIGE AFSTAND | Ook in 2020 vond het Fund Seminar live event plaats in De Utrechtse Stadsvrijheid, Utrecht. Normaliter heten we meer dan 200 professionals welkom, maar in 2020 konden we toch 100 gasten en 45 sector-vertegenwoordigers de gelegenheid bieden elkaar te ontmoeten tijdens vijf rondes met elk vier masterclasses, een plenaire keynote en een plenair panel.

Fund Seminar is een platform dat onafhankelijke vermogensbeheerders informeert en educatie biedt over alle relevante ontwikkelingen in de sector. Op de laatste donderdag van september wordt traditioneel Fund Seminar gehouden; ook in het corona jaar 2020! Door op tijd in 2020 te beginnen (ook toen het niet haalbaar leek in april vorig jaar) is het toch gelukt om de nieuwe toezichthouder van De Nederlandsche Bank zijn 'maiden speech' te laten houden en werd afgesloten met een gemodereerd debat tussen de twee meest uitgesproken en misschien wel grootste beleggers van Nederland, die elk voor zich eindverantwoordelijk zijn voor miljarden ingelegd vermogen.

De keynote werd verzorgd door Alex Hilgevoord van De Nederlandsche Bank. Het afsluitende panel bestond uit Valentijn van Nieuwenhuijzen (NNIP) en Lukas Daalder (Blackrock). Journalist en econoom Esther van Rijswijk (onder meer bekend van BNR Nieuws Radio) was moderator

Hoofddoelstelling:

Fondshuizen (vaak grote, internationale ondernemingen) een podium bieden om direct de dialoog aan te gaan met dit segment financieel adviseurs. Deze groep professionals toegang te geven tot de kennis en data die beschikbaar is bij deze grote fondshuizen.

Fund Seminar wil een draaischijf, een platform zijn waar deze twee groepen actief contact kunnen leggen om de totale kennis en dus kracht van de sector te versterken en daarmee hun taak richting vermogende particulieren beter in te kunnen vullen.

Sub-doelstelling:

Relaties bij elkaar brengen. Vooral ‘zelfstandig vermogensbeheerders’ en de ‘onafhankelijke financieel planners’ zijn vaak solisten, werken alleen of in een klein team. Eén keer per jaar kunnen ze elkaar ontmoeten én hebben de grote, toonaangevende fondshuizen exclusief aandacht voor deze belangrijke groep. Relaties worden hier gelegd, geborgd en uitgebouwd. Omdat er specifiek voor professionals in zelfstandig vermogensbeheer geen andere events bestaan, wordt al meer dan twaalf jaar heel veel waarde gehecht aan het jaarlijks event. Immers dit is dé plek waar men elkaar kan ontmoeten. Dus hebben we alles-op-alles gezet om het event ook in 2020 door te laten gaan, live en op veilige afstand van elkaar. 

Effect & Impact:

Elk jaar opnieuw weet het team een grotere groep private bankers, vermogensbeheerders en financieel planners naar Fund Seminar te trekken.

Natuurlijk was het aantal gasten in september 2020 beperkt tot 100, maar werd met alle communicatie voor en na het event de gehele groep bereikt.

Twee brancheverenigingen waarderen de selectie van de twintig workshops in combinatie met de keynote en het panel zozeer dat zij hun leden ook PE-punten toekennen bij bezoek: FVP (Federatie Vermogens Planners) en CFA/VBA (Certified Financial Advisors). 

Fund Seminar was juist in 2020 bijzonder tevreden en verheugd met het feit dat ondanks het moeilijke jaar tóch een live event kon worden georganiseerd. Dat de keten, de traditie, van de laatste donderdag in september niet is gebroken wordt gezien en gewaardeerd.


Stem op jouw favoriet

Ook dit jaar is er weer een Gouden Giraffe Event Awards Publieksprijs. Waar de Giraffen uitgereikt worden aan de hand van experts in de jury, draait het bij de Publieksprijs om het aantal stemmen. Wie had het meest creatieve concept, zowel met als zonder RIVM-maatregelen. Twee events worden deze editie dus beloond en jij bepaalt!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.