Gouden+Giraffe+2021%3A+VT+wonen%26design+beurs+let%27s+go+digital
Cases

Gouden Giraffe 2021: VT wonen&design beurs let's go digital

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De Gouden Giraffe Event Awards 2021 kent maar liefst 71 ingeschreven cases. De komende dagen publiceren we ze 1 voor 1 op EventBranche.nl. In de categorie Beurzen gaat VT Wonen voor een digitale ervaring met 120 online woonexperts.

VT WONEN&DESIGN BEURS LET'S GO DIGITAL

Opdrachtgever: DPG Media
Categorie: Beurzen
Fysiek of online event: Online & Hybride evenementen
Jaar: 2020

Korte omschrijving:
De eerste digitale editie van de vt wonen&design beurs ging live! Geweldig dat wij op die manier de doelgroep toch hebben kunnen inspireren op een moment dat zij super actief bezig waren met het opknappen en opleuken van hun woning.Hoofddoelstelling:
Vanwege Corona viel de jaarlijkse live editie van de vt wonen&design beurs in oktober weg. De opdracht van moederbedrijf DPG Media was “vind een digitaal verdienmodel om, als alternatief voor de live beurs, de woonconsument te bereiken en de actieve woonbedrijven een podium te geven voor hun nieuw(st)e collecties.”

De digitale editie had als doel tenminste 100.000 actieve woonconsumenten te helpen met het vinden van antwoord op hun woon verander vraag. Dit zou normaal het aantal bezoekers van de live beurs zijn. Subdoelstelling was het binden van zoveel mogelijk kwalitatieve woonmerken om een brede contentstroom met wooninformatie.

Effect & Impact:
Het resultaat is dat we meer dan 10 miljoen touchpoints hebben behaald met de actieve woonconsument. Ruim 120.000 unieke bezoekers hebben op de website de wooncontent gezien en gelezen. Ruim 12.000 aanmeldingen voor de livestreams zijn geregistreerd en 750 betaalde één op één adviezen zijn verkocht en gegeven. Met de digitale vt wonen&design beurs hebben wij de doelstellingen behaald en hebben wij een goede bijdrage kunnen leveren aan de woonvragen die de consument had. De consument gaf in onderzoek aan dat zij blij waren dat we digitaal bereikbaar waren om hun woonvragen te beantwoorden. 


Learn from the Best: kijk mee met de 70 beste events van Nederland

Op 20 en 21 april presenteren alle ingezonden cases zich voor de Gouden Giraffe Jury. Dat gebeurt online binnen het NetworkTables Platform. Per categorie kunnen de experts in de jury hun vragen stellen. Een ongekende kans om bakken en bakken aan inspiratie op te doen van zowel online als fysieke events. Je kunt er online als publiek bij zijn. Al onze leden hebben hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Ben je geen lid, maar wil je wel in 2 dagen super geinspireerd raken, stuur dan een mail naar Elin en word alsnog lid: elin@eventbranche.nl ovv 'LFTB meekijken'.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.