Gouden+Giraffe+2021%3A+The+Experience+Conference+%2D+Satellite+Edition+van+branchevereniging+IDEA
Cases

Gouden Giraffe 2021: The Experience Conference - Satellite Edition van branchevereniging IDEA

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De Gouden Giraffe Event Awards 2021 kent maar liefst 71 ingeschreven cases. De komende dagen publiceren we ze 1 voor 1 op EventBranche.nl. In de categorie Relatie Events & Community events het inspiratie event The Experience Conference van branchevereniging IDEA.

THE EXPERIENCE CONFERENCE - SATELLITE EDITION

Opdrachtgever: IDEA | Independent Dutch Eventmarketing Association
Categorie: Relatie Events & Community Events
Bureau: Obsession
Fysiek of online event: Online & Hybride evenementen
Jaar: 2020

Korte omschrijving:
Bij IDEA staan we voor het creëren van unieke ervaringen, buiten de lijntjes kleuren om de ‘experiences’ die vervolgens ontstaan samen te beleven. Tijdens het jaarlijkse inspiratie event The Experience Conference (TEC) brengen we verhalen, kennis en inspiratie die de marketingkracht van live onderstrepen. Voor iedereen die in het marketing- communicatie- en event umfeld werkzaam is. The Experience Conference is hét signature event van IDEA. IDEA-bureau Obsession ondersteunde bij concept en realisatie. NEOC was de voornaamste creatieve partner, samen met vele andere betrokken partners zoals Bazelmans en Sugar City Events. Een van de unieke eigenschappen van deze editie was het hybride sateliet-format. Met verspreid door het land kleinschalige, fysieke evenementen die live deelnamen aan het indrukwekkende online programma vanuit een waanzinnig decor.Hoofddoelstelling:
- minimaal verdubbelen van bereik tov eerdere edities (dit was gemiddeld 175 personen)
- feestelijk en passend vieren van 5-jarig jubileum
- media exposure realiseren om momentum voor IDEA, haar leden en de kracht van live te realiseren bij opdrachtgevers
- betrekken van IDEA-leden, medewerkers en klanten
- betrekken van IDEA-partners en partner hogescholen en hun medewerkers/studenten (generatie van de toekomst!)

Effect & Impact:

- 5 jarig jubileum conform doelstellingen gevierd

- 1 studio, 25 satelliet events door heel NL

- bereik verviervoudigd van gemiddeld 175 naar 750 live kijkers

- 2.000+ youtube views

- grote media aandacht in zowel event/branche media als marcom media

- The Experience Conference, IDEA én onze leden zowel bij onze leden en partners, als in de branche en opdracht gevend Nederland gepositioneerd als 'leading' in de branche door te laten zien hoe een event anno nu er uit kan zien 


Learn from the Best: kijk mee met de 70 beste events van Nederland

Op 20 en 21 april presenteren alle ingezonden cases zich voor de Gouden Giraffe Jury. Dat gebeurt online binnen het NetworkTables Platform. Per categorie kunnen de experts in de jury hun vragen stellen. Een ongekende kans om bakken en bakken aan inspiratie op te doen van zowel online als fysieke events. Je kunt er online als publiek bij zijn. Al onze leden hebben hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Ben je geen lid, maar wil je wel in 2 dagen super geinspireerd raken, stuur dan een mail naar Elin en word alsnog lid: elin@eventbranche.nl ovv 'LFTB meekijken'.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.