Gouden+Giraffe+2021%3A+Marktlink+Connect%2C+de+ultieme+deal+voor+ondernemers
Cases

Gouden Giraffe 2021: Marktlink Connect, de ultieme deal voor ondernemers

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De Gouden Giraffe Event Awards 2021 kent maar liefst 71 ingeschreven cases. De komende dagen publiceren we ze 1 voor 1 op EventBranche.nl. In de categorie Congressen en Kennisevents komt Marktlink met een kennisevent rondom bedrijfsoverdracht, waar drie topondernemers uitleggen hoe zij tot de ultieme deal zijn gekomen.

MARKTLINK CONNECT - DE ULTIEME DEAL

Opdrachtgever: Marktlink Fusies & Overnames
Categorie: Congressen & Kennisevents
Fysiek of online event: Fysiek
Jaar: 2019

Korte omschrijving van het event:
Marktlink Connect is hét kennisevent rondom het thema bedrijfsoverdracht. In het plenaire programma staat inspiratie voorop, gevolgd door kennis op specifieke onderwerpen. We zijn te gast bij Marcel Boekhoorn, dé dealmaker van Nederland, in 'zijn' Ouwehands Dierenpark. Hij verkocht onder andere Telfort en Bakker Bart en was recent in het nieuws omdat hij Hema heeft overgenomen. Een andere spraakmakende ondernemer die te gast is, is Atilay Uslu, de selfmade topondernemer die in 2019 vliegmaatschappij Corendon verkocht. Ook Paul Vermaat die zijn bedrijf Vermaat Groep aan een Zwitserse investeringsmaatschappij voor 319 miljoen verkocht deelt zijn ervaringen. Drie absolute topondernemers op één podium leggen uit hoe zij tot de ultieme deal zijn gekomen. Zeer waardevolle lessen voor ondernemers!

* Inspiratie
* Kennisoverdracht
* Faciliteren hoogwaardig netwerk
* Cases ervaringsdeskundigen
* In contact komen met potentiële klanten
* Middagprogramma met relevante inhoud aangaande bedrijfsoverdracht

Hoofddoelstelling:
Marktlink in contact brengen met ondernemers die geïnteresseerd zijn in het thema bedrijfsoverdracht.
- Vergroten naamsbekendheid in deze doelgroep van Marktlink.
-
 Marktlink positioneren als dé autoriteit op het vlak van bedrijfsverkoop /-aankoop.
Relatie opbouwen/uitbouwen met eigen contacten van Marktlink.
ROI - Aantoonbare relatie tussen eventbezoek en voltooide bedrijfsoverdracht.

Effect & Impact:

Het resultaat van Marktlink Connect was voor Marktlink boven verwachting. Zelden gebeurt het dat met één campagne zoveel mensen bij elkaar komen in dit zeer specifieke segment van de markt.

Voor het evenement waren bezoekers al in verschillende categorieën verdeeld, waarop de opvolging werd gebaseerd. Sommige bezoekers ontvingen opvolging per mail, andere bezoekers waar de intentie beter van gedefinieerd kon worden werden vlak na het event opgevolgd door de professionals van Marktlink.

Dat het evenement, aangejaagd door een mediacampagne, een succesvolle investering is geweest, blijft uit het resultaat van het evenement. Er zijn tientallen afspraken gemaakt en inmiddels zelf orders getekend en transactieprocessen gestart.

BEINVLOEDING MERKVOORKEUR

Het event heeft een gemiddelde beoordeling van 8,0. Dit helpt enorm in de merkvoorkeur zowel bij de bezoekers, als ook bij de no-show die de aftermovie, whitepapers etc ook hebben mogen ontvangen en opgevolgd zijn.

INZICHT IN FASE

Vanuit de evaluatie van het evenement heeft Marktlink inzichten gekregen in welke fase van bedrijfsoverdracht men zich bevindt. Wil men verkopen, kopen of is men op zoek naar een investeerder die deels in het bedrijf komt? Uit de enquête komt dat 88,6 % zich in een van deze drie fasen bevindt.

DE PIJPLIJN

Op het evenement waren 590 ondernemers aanwezig, van welke er 470 kunnen worden ingedeeld in de categorie ‘prospects’. Hiervan is 88,6% geïnteresseerd in/actief bezig met het thema bedrijfsoverdracht. Dit zorgt voor een vulling van de pijplijn van Marktlink, en zal in de komende jaren leiden tot een continue aanwas aan projecten vanuit het evenement. 


Learn from the Best: kijk mee met de 70 beste events van Nederland

Op 20 en 21 april presenteren alle ingezonden cases zich voor de Gouden Giraffe Jury. Dat gebeurt online binnen het NetworkTables Platform. Per categorie kunnen de experts in de jury hun vragen stellen. Een ongekende kans om bakken en bakken aan inspiratie op te doen van zowel online als fysieke events. Je kunt er online als publiek bij zijn. Al onze leden hebben hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Ben je geen lid, maar wil je wel in 2 dagen super geinspireerd raken, stuur dan een mail naar Elin en word alsnog lid: elin@eventbranche.nl ovv 'LFTB meekijken'.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.