Gouden+Giraffe+2021%3A+BUDX+Amsterdam%2C+de+productlancering+van+Bud+voor+de+nieuwe+generatie+bierdrinkers
Cases

Gouden Giraffe 2021: BUDX Amsterdam, de productlancering van Bud voor de nieuwe generatie bierdrinkers

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De Gouden Giraffe Event Awards 2021 kent maar liefst 71 ingeschreven cases. De komende dagen publiceren we ze 1 voor 1 op EventBranche.nl. In de categorie Brand Events komt Bud(weiser) met een tweedaags event voor de lancering van het Amerikaanse biermerk in Nederland.

BUDX AMSTERDAM

Opdrachtgever: Bud, Anheuser-Busch InBev
Categorie: Brand Events
Bureau: WINK
Fysiek of online event: Fysiek
Jaar: 2019

Korte omschrijving:
Bud, het biermerk dat onlangs voet op Nederlandse bodem heeft gezet. Heeft voor de lancering van het Amerikaanse bier in Amsterdam het platform BUDX geïntroduceerd. Een tweedaags evenement om de trendsettende cultuur te vieren, de Nederlandse jonge stedelingen te betrekken en ze een podium te bieden. Dit was een optimale manier voor Bud om culturele geloofwaardigheid te verkrijgen in een oververzadigde biermarkt.

Hoofddoelstelling:
Brouwerij AB InBev bracht de “King of Beers” Budweiser naar Nederland onder de naam Bud. Het merk heeft al een onderscheidende positie als 's werelds grootste biermerk, maar hoe word je relevant als nieuw merk in een oververzadigde biermarkt? Het doel: Bud positioneren als een energie opwekkend merk onder jonge stedelingen van 18-34 jaar uit de Randstand. Het doel van het biermerk wereldwijd heeft alles te maken met het vieren en podium bieden aan degenen die overal ter wereld kansen grijpen.

Voor de nieuwe generatie bierdrinkers is imago het belangrijkst. Als merk moet je emotioneel contact met ze maken, iets bieden waar ze zich aan relateren, in de context van bier drinken. Geloofwaardigheid kan niet worden gekocht, maar moet worden 'verdiend' door verbinding, participatie, bijdrage en samenwerking, waardoor uiteindelijk een blijvend positief merkimago ontstaat.

Effect & Impact:
BUDX verenigde 3000 stedelingen en makers in Amsterdam via dit platform om merkbetrokkenheid te creëren. Een creatief platform waar deze community kan groeien en ontwikkelen. Een geloofwaardige en relevante omgeving om inspiratie op te doen, samen te werken en verhalen te creëren en te delen. Een sfeer van ‘alles kan gebeuren’ met gedenkwaardige en deelbare ervaringen die echte herinneringen oproepen. 

Nieuwe generaties hunkeren naar onlinevideo’s. Sociale mediaplatforms, zoals Instagram, Facebook en YouTube hebben livestreaming in de mainstream gepusht. Tijdens het event deelden bezoekers hun ervaringen op deze platforms. En met livestream-inhoud van het complete programma op YouTube, nam Bud ook mensen vanaf elke locatie op en moedigde ze aan om in real-time deel uit te maken van de community. Om het platform een online thuis te geven, werkt Budweiser samen met 's werelds grootste muziekplatform Mixmag. Dit zorgde niet alleen voor ROI, maar ook voor meer merkaffiniteit, wat resulteerde in meer dan 38,6 miljoen impressies, € 398.000 verdiende mediawaarde en veel nieuwe ambassadeurs

We hebben veel geleerd over de kracht van inclusiviteit. BUDX implementeerde een nieuwe benadering van line-up communicatie die goed werkte; de opname van alle bijdragende artiesten in alle evenementenuitingen. Van artwork en grafische ontwerpers tot artiesten, beeldmakers en AV-kunstenaar. 

Kijkend naar de programmering hebben we geleerd van het scheiden van genres. Het evenement was verdeeld over twee dagen met twee verschillende muziekgenres, wat resulteerde in twee totaal verschillende doelgroepen. Genres bepalen de verwachtingen van het publiek en dus een bepaalde culturele groep fans. Tegenwoordig zijn er zoveel innovaties in muziek dat veel niet meer in hokjes past. Als we het toekomstgerichte platform dat BUDX is, verder willen verheffen, moeten we meer gemengd cureren. Als we genres overwinnen, groepen overstijgen en verschillende (sub) culturen mixen & matchen, maken we kruisbestuiving en convergentie mogelijk en creëren we echt een gemeenschap die bindt, inspiratie haalt uit elkaar en uiteindelijk samenwerkt. Het BUDX-platform speelde vanaf het begin een belangrijke rol bij het opbouwen van merk-relevantie binnen het Nederlandse bierlandschap. 


Learn from the Best: kijk mee met de 70 beste events van Nederland

Op 20 en 21 april presenteren alle ingezonden cases zich voor de Gouden Giraffe Jury. Dat gebeurt online binnen het NetworkTables Platform. Per categorie kunnen de experts in de jury hun vragen stellen. Een ongekende kans om bakken en bakken aan inspiratie op te doen van zowel online als fysieke events. Je kunt er online als publiek bij zijn. Al onze leden hebben hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Ben je geen lid, maar wil je wel in 2 dagen super geinspireerd raken, stuur dan een mail naar Elin en word alsnog lid: elin@eventbranche.nl ovv 'LFTB meekijken'.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.