50+jaar+Van+Gogh+Museum%3A+traject+met+vele+events
Cases

50 jaar Van Gogh Museum: traject met vele events

Op 2 juni van dit jaar was het precies 50 jaar geleden dat het iconische gebouw van het Van Gogh Museum aan het Museumplein zijn deuren voor het publiek opende. Daarmee inspireert het museum haar bezoekers uit het binnen-, en buitenland al een halve eeuw met de werken en het verhaal van de wereldberoemde schilder uit Brabant.XSAGA maakte van het jubileum een traject vol live experiences. Het hoogtepunt werd een droneshow die het jubileumjaar officieel opende.

Het jubileumjaar van het Van Gogh Museum staat in het teken van ‘inspireren en trakteren’. In de aanloop naar het historische moment in juni reisden de medewerkers van het museum door het hele land en trakteerden vijftig mensen op een unieke en speciale Van Gogh Museum Edition. Iedereen in Nederland kon een hardwerkende en inspirerende vrijwilliger nomineren om een bijna niet van echt te onderscheiden Van Gogh Museum Edition te winnen. Vrijwilligers jong en oud die vaak al jarenlang iets bijzonders doen voor hun buurthuis, stichting of vereniging maakten kans om 1 van die unieke exemplaren voor hun ‘club’ te winnen.

XSAGA kreeg de opdracht om deze tour te organiseren. Zo trokken zij van Moddergat tot aan Maastricht met de ‘gele’ karavaan door het hele land om de prijswinnaars te verrassen met hun bijzondere erkenning. Zo bezochten zij Ria van het harmoniecorps in Tuindorp, gingen op de koffie bij Akke van het Vogelopvangcentrum in Moddergat en bezochten Janny in de kantine van de voetbalclub in Heelsum. En ook Hanny van Samen Sint Anthonis:

Al deze vaak emotionele ontmoetingen trokken de aandacht en werden ruimschoots verslagen in lokale media. Door deze sympathieke activatie in het land viert heel Nederland het jubileum een beetje mee en raakt geïnspireerd door het werk van Vincent van Gogh.

Op 2 juni waren de 50 prijswinnaars aanwezig bij een speciaal programma op het Museumplein waar Prinses Beatrix het feestelijke jubileumjaar officieel opende met een drone-show:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.