Summer+School+krijgt+wintereditie+door+bomvolle+agenda
Nieuws

Summer School krijgt wintereditie door bomvolle agenda

IDEA kondigde onlangs de tweede editie van IDEA Summer School aan, gepland op 29 augustus bij Circa Amsterdam. Geënthousiasmeerd door een geslaagde première vorig jaar: een educatief programma gericht op de persoonlijke ontwikkeling van directeuren, ondernemers én teams. Geïnspireerd op het 'summer school' concept, einde zomer, op de valreep voor het overvolle najaar.

Maar wat blijkt, IDEA is niet de enige die zijn pijlen heeft gericht op deze datum. Op dezelfde dag is Project Playground aangekondigd en twee dagen later organiseert het Genootschap voor Eventmanagers traditioneel hun inspiratie- en netwerkevent Inspire. "Nou weten wij hoeveel dit soort events vragen van alle betrokken partners, vaak op basis van 'sympathieke condities'. Bovendien zijn ondanks het 'einde zomer moment', agenda's ook al goed gevuld aan de vooravond van grote drukte", aldus Maarten Schram van IDEA.  

Het aanbod van reeds twee events voor vakgenoten in één week, alsmede de grote bijdrage en investering die daarmee vanuit de branche wordt gevraagd, heeft IDEA doen besluiten niet nóg een event in die week te organiseren. "Bovendien sluit het niet zo goed aan bij één van onze speerpunten: duurzaamheid", aldus Schram, "IDEA Summer School wordt daarom eenmalig doorgeschoven naar de winter. Het wordt dus de IDEA Summer School Winter Edition."

Talent

"Om vanuit deze gedachte het event optimaal duurzaam te realiseren, hebben wij besloten om de Winter Edition van IDEA Summer School samen te laten vallen met IDEA Talent Scout. Op maandag 13 november in de circulaire eventlocatie Circa Amsterdam, dus twee events gericht op talent én leren. De één als springplank voor aanstormend talent. De ander als boost voor de persoonlijke ontwikkeling van professionals. Events met een eigen programma die grotendeels naast elkaar worden georganiseerd, maar op enkele momenten het thema 'talent' perfect laten samenkomen.  Met dank ook aan onze partners Vincent de Ridder van Circa Amsterdam en Frank Koopmans van Smile die met flexibiliteit en een gedeelde visie onze beslissing ondersteunen en hun medewerking hebben toegezegd aan deze dag."

Maarten Schram ziet een schone taak voor de branche om elkaar beter te informeren over initiatieven en events.Dat kan via de 'Eventbranche Agenda' bijgehouden door EventPlatform.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.