Seminar+Evenementenveiligheid+en+Crowdcontrol+actueler+dan+ooit
Nieuws

Seminar Evenementenveiligheid en Crowdcontrol actueler dan ooit

EVENEMENTENVEILIGHEID - Weken geleden hebben we het al gemeld en helaas nu actueler dan ooit: het seminar Evenementenveiligheid & Crowdcontrol op 1 december in Studio 21 (Hilversum). Een must go voor eventprofessionals die alles willen weten over evenementenveiligheid.

Dit kennis delende seminar over veiligheid en events heeft inmiddels zijn programma aangepast en een imposant aantal deskundige sprekers toegevoegd aan de inhoud van de dag. Via EventBranche.nl kunt u profiteren van een korting via deze speciale link:
https://www.aanmelder.nl/85123/subscribe?code=X1840A2A9B4443518

Sprekers:

 

     
 
 

Job Cohen -  Onderzoeksleider "Project-X"

Job Cohen is oud-burgemeester van Amsterdam en was van 2010 tot 2012 fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid. Ook was Cohen van 1998 tot 2001 staatssecretaris van Justitie. Hij begon zijn loopbaan als wetenschapper en werd in 1983 hoogleraar juridisch onderwijs in Maastricht. Veiligheid is voor Cohen altijd een speerpunt geweest in zijn carrière, onder andere met de burgemeesterportefeuille Openbare Orde en Veiligheid, maar ook met het werk als onderzoeksleider van de commissie “Project-X” Haren, waaruit het rapport “twee werelden” ontstaan is. Het resultaat van de analyses over de rol van social media.
     
 

Evelien van Zuidam - Capgemini Trendvisie Veiligheid

Evelien van Zuidam is werkzaam bij Capgemini Consulting als adviseur in het publieke veiligheidsdomein. Met haar achtergrond in de criminologie en haar enthousiasme voor nieuwe technologie adviseert zij klanten over digitale transformatievraagstukken. Zij focust zich hierbij op publiek private samenwerking, crisismanagement en communicatie. Jaarlijks schrijft zij aan het trendrapport ‘Trends in Veiligheid’, waarin de belangrijkste ontwikkelingen worden gesignaleerd in het domein van openbare orde en veiligheid.
     
  Syan Schaap – Stichting Evenementenhandboek Veiligheid

Syan Schaap is bestuurskundige en werkt sinds 2002 als onderzoeker en adviseur in het veiligheidsdomein. Vanaf 2014 is Syan directeur van het Event Safety Institute. Hij specialiseerde zich afgelopen tien jaar in veiligheidsvraagstukken rond evenementen en deed onderzoek naar onder andere de veiligheid bij onder andere Koninginnedag Amsterdam (2010), Dam tot Damloop, Appelpop en Concert at Sea. Syan adviseerde een groot aantal gemeenten over evenementenbeleid, organisatie en procedures. Ook geeft hij regelmatig trainingen over onderwerpen zoals risicoanalyse, crowd management en crisismanagement. Syan was mede-initiatiefnemer van het Evenementenhandboek Veiligheid en is hiervoor projectmanager.

     
  Prof. Dr. Ira Helsloot, Hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen

Professor dokter Ira Helsloot is hoogleraar Besturen van Veiligheid aan Radboud Universiteit Nijmegen. Hij houdt zich sinds 1994 bezig met onderzoek naar rampenbestrijding, crisisbeheersing en fysieke veiligheid. Sinds 2010 is Ira Helsloot verbonden aan de Stichting Crisislab. Een organisatie voor evaluatie- en beleidsonderzoek. Naast deze functies was hij van 2006 tot en met 2011 hoogleraar Crisisbeheersing en Fysieke veiligheid en werkte hij tot 2003 bij het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding. Voorheen was hij onder andere directeur crisis en veiligheid bij het COT Instituut voor Veiligheids- en crisismanagement en hoofd rampenbeheersing bij de regionale brandweer Amsterdam-Amstelland.
 

     
  Frank Wijnveld - Directeur CrowdProfessionals 
Frank is meer dan 11 jaar werkzaam geweest in diverse functies binnen de politie voordat hij in 2002 in dienst trad bij PSV Eindhoven. Als manager van het Philips stadion was hij verantwoordelijk voor de totale stadionexploitatie inclusief processen rondom wedstrijden, veiligheidsmanagement, facilitymanagement, vastgoedbeheer en evenementen. Hij heeft veel ervaring in de opzet en aansturing van grootschalige evenementen waaronder stadionconcerten, werd onderdeel van een groot internationaal netwerk en ontwikkelde samen met toonaangevende bedrijven diverse innovaties op het gebied van veiligheid en crowd management. Binnen Nederland heeft Frank jarenlang zitting in de Expertgroep Voetbal & Veiligheid van het Ministerie van BiZa, de klankbordgroep Veiligheid van de KNVB en diverse onderzoekscommissies binnen voetbal en veiligheid.
     
  Willem Westermann, VVEM (Vereniging Van EvenementenMakers)

Willem is als jurist betrokken bij de evenementenwereld, onder andere door het schrijven van juridische adviezen en normen voor de entertainmentbranche. Willem is uitvoerend secretaris van de brancheorganisatie VVEM en als zodanig verantwoordelijk voor tal van inhoudelijke onderwerpen. Willem werkt vanuit zijn adviespraktijk De Regelaar en is tevens voorzitter van de vereniging P.M.S.E.(Nederlandse belangenvereniging voor draadloze verbindingen t.b.v. Programma Making and Special Events). In de Stichting Kwaliteit Evenementen Nederland (SKEN) behartigt hij de ontwikkeling van keurmerken en kwaliteitsdocumenten. Veel onderdelen van zijn werk hebben dan ook te maken met veiligheid, zowel voor werknemers als voor publiek. Ten slotte heeft Willem als arbo-adviseur en veiligheidscoördinator veel te maken met het vertalen van de regels naar de praktijk.

     
  Sjors van den Dries, CrowdSense

Sjors van den Dries studeerde International Economics and Business waarna hij zijn professionele carrière begon bij Ormit en Nike Europe. Momenteel is Sjors werkzaam als lead commercial operations bij CrowdSense, een startup die een monitoring platform ontwikkelt en exploiteert. Een technologie die berichten op sociale media filtert en analyseert met als doel veiligheid te vergroten. Het platform bekijkt realtime het maatschappelijk berichtenverkeer en levert bruikbare informatie voor crisismanagement. Klanten zijn onder andere overheidsinstanties verantwoordelijk voor veiligheid, beheerders van vitale infrastructuren en organisatoren en beveiligers van events.

     
    Daniël van Motman - Gemeente Amsterdam
  Daniel van Motman is expert adviseur Verkeersmanagement bij gemeente Amsterdam en onder andere verantwoordelijk geweest voor de Sail. Daarbij hield hij zich bezig met het managen van mobiliteit, verkeer en bezoekers bij dit evenement. Amsterdam heeft al de nodige ervaring met het organiseren en begeleiden van grote evenementen in de openbare ruimte zoals de Pride, Uitmarkt, Grachtenfestival, Sinterklaasintocht, Koningsdag, en Troonwisseling.
     
    Meer sprekers worden binnenkort bekendgemaakt...


 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.