Hoe kom je tot interactie bij een presentatie om verandering te communiceren?

08-08-2017 - ONLINE EVENTS - Interactie. Waarom zou je een live moment creeeren zonder interactie? Dan mis je juist de kracht van het evenement. En of het nou gaat om interactie met een spreker of interactie rondom de interne verandering, het moet op maat. Sendsteps komt de komende dagen met voorbeelden per aanleiding en steeds 2 methodes om tot maximale interactie te komen.

Als aftrap interactie bij presentatie waarbij verandering gecommuniceerd wordt. Sendsteps komt met twee methodes waarmee de interactie kloppend en effectief wordt.

 1.  
 1. Gebruik een interactieve presentatie om verandering te communiceren middels:
   
 • Methode: pre-event survey
 • Methode: een open debat
   

Onafhankelijk van hoe groot de verandering is die je wilt communiceren, het veroorzaakt in een groep vaak dynamiek en reuring. Door een slimme interactieve methode toe te passen, kun je meer sturen dan je zou verwachten.

 • Methode: Pre-event ondervraging

Beter dan te wachten tot het eigenlijke event, is het raadzaam om al eerder een idee te hebben van de verwachtingen van het publiek, namelijk nog vóór dat het event plaatsvindt.

 • Stel een online survey op en stuur deze rond vóór de meeting. Een vragenlijst die je publiek anoniem kan invullen.
 • Gebruik de input voordat het event plaatsvindt; verfijn je verhaal op basis van de input en brief andere sprekers tot in detail.
 • Toon tijdens het event en bij binnenkomst een wordcloud van de ontvangen reacties en geef de aanwezigen het gevoel dat er vanaf de eerste minuut naar hen wordt geluisterd.

Deze wordcloud kun je na afloop ook op canvas of als foto printen; een leuk aandenken aan je event!

 • Methode: Een open debat

Geef aanwezigen de mogelijkheid om vragen in te sturen tijdens de mededelingen. Hoe lastiger het nieuws [bv. ontslagronde, fusie, cao-overeenkomsten], des te constructiever is het om het publiek anoniem te laten reageren. Sociale wenselijkheid van reacties vormt dan geen blokkade in de gesprekken die volgen:

 • Geef ruimte voor digitale feedback tijdens je presentatie, maar deel deze reacties nog niet live op je presentatiescherm.
 • Bekijk de ingestuurde reacties na je presentatie, maar nog tijdens het event;
 • Formuleer een terugkoppeling op basis van de ontvangen en geanalyseerde reacties [bv. tijdens een pauze] en deel deze terugkoppeling plenair en live aan het einde van de sessie.
 • Geef tijdens een eventueel aansluitende Q&A-sessie, bij vragen die je niet meteen kunt beantwoorden, aan hoe en wanneer je hierop erop terug wilt komen.
   

Betrek communicatieprofessionals bij de formulering van uw terugkoppeling. Hoe complexer de kwestie is, des te sneller deze investering zich terugverdient.


Lees het volledige artikel nu al op Evenementorganiseren.nl: 
>> 3x2 methodes om uw presentatie interactief te maken

 


Door – Robert Daverschot – Sendsteps:

Robert Daverschot is werkzaam voor audience response system Sendsteps. Met deze tool voor PowerPoint ondersteun je live interactie tijdens bijeenkomsten. Robert gebruikt de tool vanuit zijn rol als dagvoorzitter en sidekick, en maakt zo volop gebruik van digitale content welke hem via de tool wordt aangereikt. Daarnaast adviseert Robert event- en communicatie professionals in binnen- en buitenland over de meeste waardevolle interactie tijdens grote en kleinere bijeenkomsten. Meer informatie vind je op www.sendsteps.com – hier kun je ook de gratis trial versie van de Sendsteps downloaden.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Sendsteps B.V.

  De stem van uw publiek! Vergroot het gevoel van betrokkenheid door de interactie met de bezoekers van uw bijeenkomst...
 2. Event-wifi.nl

  Event Wifi levert gegarandeerd goed (draadloos) internet voor evenementen. We bereiden onze projecten goed voor,...
 3. van der Maarel Eventstyling

  Sfeerconcepten voor elk type event
 4. NicLen B.V.

  NicLen B.V. te Bunschoten, is een Dry Hire Verhuurmaatschappij van...
 5. Promovendis

  Een unieke spreker voor elk onderwerp: jonge onderzoekers uit de...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners