FZ+stopt+na+25+jaar
Nieuws

FZ stopt na 25 jaar

De kogel is door de kerk: FZ stopt. Het oudste vakblad in de eventbranche zou in 2010 haar 25-jarig bestaan vieren, maar staakt op 31 december haar activiteiten. Reden voor het stopzetten van FZ is voor uitgever Reed Business een negatieve knik in de omzetlijn. 'Het vertrek van een aantal salescollega's hebben wij niet op kunnen vangen', aldus chef redactie Sjoerd Weikamp.

Reed Business zal abonnees en adverteerders op de hoogte brengen. Abonnees kunnen er voor kiezen om hun abonnement om te zetten naar zusterblad Misset Catering, of om hun abonneegeld terug te krijgen.

Toekomst
Hoofd sales Mark Wichmann en chef redactie Sjoerd Weikamp balen van het besluit, en gaan zich beraden op hun toekomst. 'Wij zijn nu vooral kapot van het nieuws en gaan ons daarna langzaam oriënteren op een verdere toekomst in de eventbranche. Geef ons even de tijd, maar we zijn er van overtuigd dat ons hart in de eventbranche ligt. Een eigen eventbranche media bedrijf? Netwerkbijeenkomst organiseren? Congressen over vakinhoudelijke vraagstukken? Marketing- en communicatieadvies? Onze toekomst ligt wat ons betreft in ieder geval in de eventbranche, dat staat voor ons gevoel als een paal boven water', kijken Wichmann en Weikamp positief vooruit. 'U hoort nog van ons.'

Volgens het afspiegelingsprincipe binnen een groot bedrijf als Reed Business, blijven eindredacteur Marja Tan en salesvrouw Nelleke Kudrewicz werkzaam bij de uitgever. Zij krijgen functies bij andere titels van Reed Business.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.