NHTV%2Ddocent+verkozen+tot+Food+%26+Beverage+Professional+van+het+jaar
Nieuws

NHTV-docent verkozen tot Food & Beverage Professional van het jaar

PARTYCATERING - Jaarlijks rijkt Association of Food & Beverage Management (AF&BM) de award uit voor Food & Beverage Professional of the Year. Dit jaar een opvallende winnaar. De award gaat namelijk naar Eric Anderson, docent op hogeschool NHTV in Breda.

'Eric Andersen was mede genomineerd voor F&B Professional of the Year, omdat hij in zijn functie als lecturer ‘zijn’ studenten van NHTV een kijkje gunt in de trends en ontwikkelingen op de werkvloer. Niet alleen het feit dat hij deze nieuwe generatie op het gebied van Food & Beverage verbindt met de praktijk was reden om Eric te nomineren. Eric heeft in zijn carrière voorafgaand aan NHTV jarenlang zijn F&B-sporen verdiend bij de Holland-Amerika Lijn en bij (toen nog) Dorint Eindhoven Cocagne. De jury prees zijn passie, die hij goed op leerlingen weet over te brengen. Ook de praktijkervaring die hij deelt met studenten woog mee bij de beslissing.' (bron: www.hospitality-management.nl). De vakjury bestond uit juryvoorzitter Rein Rambaldo (Mama Kelly), Maarten Wessels (Wessels Trainingen/Entrée Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management) en Bobby van Galen (winnaar ’15 en eigenaar van tramrestaurant Hoftrammm).

NHTV zeker van award
Tijdens het jaargala van de Association of Food & Beverage Management (AF&BM), dat plaatsvond bij Pullman Eindhoven Cocagne, werd de winnaar van 2016 bekendgemaakt. Eric Andersen ontving de F&B-trofee en mag zich een jaar lang het gezicht van F&B Nederland noemen. 
De drie finalisten hebben allen een directe link met NHTV Breda. Naast Eric, stonden Bram Brekelmans (Gustafson, Amsterdam) en Tim Schimmel (Grand Hotel de Draak, Bergen op Zoom) in de finale. Bram en Tim zijn beiden oud NHTV-studenten Hotel Management en bovendien is één van hen tijdens zijn stage en afstudeerperiode door Eric Andersen begeleid. Bovendien maakt het feit dat Eric ooit zelf in Cocagne Eindhoven werkzaam was het cirkeltje rond.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.