Belangrijkste+transfers+in+de+evenementenbranche+deze+maand
Nieuws

Belangrijkste transfers in de evenementenbranche deze maand

EVENEMENTEN TRANSFERS - Iedere maand geeft EventBranche.nl een overzicht van de meest opvallende eventtransfers van de maand. Deze maand: de nieuwe directeur van The Hague Convention Bureau, Commercieel directeur Amsterdam Arena gaat naar het Amsterdams Proeflokaal, Effectgroep krijgt versterking en Congress Company breidt uit.

Foto van links naar rechts: Hendrik Jan de Mari, Nienke van der Malen-van der Horst, Michel de Kruijf en Paul Gruijthuijsen

Commercieel directeur Amsterdam Arena naar Het Amsterdam Proeflokaal
Hendrik Jan de Mari (52), commercieel directeur van de Amsterdam ArenA, gaat per 1 november aan de slag voor Het Amsterdams Proeflokaal. De Mari wordt verantwoordelijk voor de sales en marketing van Het Amsterdams Proeflokaal,  centrum van Gastvrijheid, Smaak en Educatie.  Het Amsterdams Proeflokaal opent op 1 december 2016 zijn deuren op het Stadionplein in het nieuwe Zuidblok.  Het betreft 1.600 m2 hospitality ruimte, verdeeld over twee verdiepingen. De Mari wordt tevens aandeelhouder.

‘Het is tijd om weer eigen ondernemer te zijn. Ik doe dat door te participeren in bedrijven waar ik tevens een managementfunctie kan uitoefenen. De kans om bij Het Amsterdamse Proeflokaal in te stappen is er één die niet vaak voorbij komt: een geweldig en vernieuwend concept op een unieke locatie’, aldus de Mari.

Tijdens zijn 4-jarige dienstverband in de Amsterdam ArenA zijn er een aantal nieuwe horeca-concepten gerealiseerd en evenementen als het Amsterdam Jazz Festival en Gumball at the ArenA. Over zijn opvolging is op momenteel nog niets bekend en neemt algemeen directeur Henk Markerink voorlopig zijn werkzaamheden over.

Nienke van der Malen-van der Horst nieuwe directeur The Hague Convention Bureau
Nienke van der Malen-van der Horst (33 jaar) wordt per 1 november 2015 de nieuwe directeur van het The Hague Convention Bureau. Van der Malen-van der Horst was sinds 2009 werkzaam bij Apollo Hotels & Resorts, waarvan de laatste drie jaar als Director of Sales. Onder leiding van Van der Malen-van der Horst zal het The Hague Convention Bureau zich de komende jaren richten op het werven van meer internationale congressen en zakelijke evenementen. Met Van der Malen-van der Horst is de vacature van directeur THCB nu definitief ingevuld. Zij volgt Bruce Redor op die als interim-directeur de eerste stappen heeft gezet om het THCB met mensen en middelen uit te breiden.

Marco Esser, directeur Den Haag Marketing: ‘Nienke is een teamspeler. Zij is energiek en doelgericht en heeft veel leidinggevende sales ervaring. Ik zie in haar een krachtige persoonlijkheid die ‘het gezicht van Den Haag’ op het gebied van de congreswerving wordt. Ik zie er dan ook naar uit om samen met haar de directie van Den Haag Marketing te voeren.’

Effectgroep breidt team uit met Michel de Kruijf
Michel de Kruijf deed de afgelopen jaren ervaring op in verschillende functies binnen de eventbranche. Zo coördineerde hij de leden- en sponsorzaken bij CLC-Vecta en leerde op bedrijfsmatig vlak veel van het opstarten van zijn eigen bedrijf, waar hij vraag & aanbod van events bij elkaar bracht. Toch begon hij het werk in het veld te missen.

'Het organiseren van events is toch het leukste wat er is. Effectgroep biedt mij als Project Manager de mogelijkheid om, samen met een fantastisch team, mooie projecten te produceren. Het feit dat effectgroep zich bezighoudt met creatieve communicatie zorgt ervoor dat ik mij breder kan ontwikkelen dan events alleen. Met mijn ervaring en netwerk wil ik bijdragen aan het verstevigen van de positie van effectgroep als leading agency!'

Congress Company verwelkomt Paul Gruijthuijsen
Paul Gruijthuijsen (1970) is per 1 oktober 2015 toegetreden tot het team van Congress Company (www.congresscompany.com). Hij bekleedt de functie van Business Development Manager en zal zich vooral gaan inzetten voor het verder uitbreiden en ontwikkelen van de relatie met sponsoren/partners van Congress Company en haar opdrachtgevers. ‘Met de groei van onze organisatie en de komst van Paul Gruijthuijsen verwachten we onze marktpositie te kunnen versterken’, aldus Angeline Bommer, commercieel directeur Congress Company.

Gruijthuijsen is sinds 1999 werkzaam in de congresbranche en begon zijn carrière als Sales Manager bij MECC Maastricht. Vanaf 2011 is hij als zelfstandige begonnen binnen de congres-, meeting- & eventbranche. In de afgelopen jaren heeft Paul aan verschillende commerciële  opdrachten gewerkt voor o.a. Amsterdam RAI,  Cape Town International Convention Centre, MECC Maastricht & NBTC Holland Marketing. Naast zijn functie bij Congress Company, werkt Paul ook voor het Voorfinancierings- & Garantiefonds.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.