Down+the+Rabbit+Hole%3A+hulde+voor+campingburgemeester+Jan%2C+summiere+info+via+app
Nieuws

Down the Rabbit Hole: hulde voor campingburgemeester Jan, summiere info via app

FESTIVAL PUBLIEKSEVENEMENT - Op zoek naar de wijze lessen die we kunnen leren van de festivals deze zomer, vraagt EventBranche.nl aan eventprofessionals of zij verslag willen doen. Wat was er goed, wat was slecht en wat kunnen we daar van leren? Isabel van den Berg (Spant!) en Nicole Reurings (STYLEPITCH) gingen naar Down the Rabbit Hole en vonden 7 pluspunten en 9 minpunten.


Verslag: Isabel van den Berg (Spant) en Nicole Reurings (STYLEPITCH)
Festival: Down The Rabbit Hole
Datum: 24-26 juni 2016
Locatie: Beuningen – Nijmege
n


Beschrijf jouw beleving: hoe was het festival? Wat maakte het bijzonder?

1.   Goede en ontspannen sfeer, met zoveel mensen bij elkaar, veilig – relaxt, nul opstootjes. Mooie uitstraling, vooral s ’avonds, grote kunstwerken op het terrein, veel aandacht besteed aan de look en feel van het festival terrein.

2.   Het grote meer was een mooie plek om een festival omheen te bouwen. Weerkaatsing van het licht, een prachtige uitstraling ’s avonds. De verborgen veldjes tussen de bomen waren ook heel sfeervol.


Wat was in jouw ogen niet goed georganiseerd en wat kunnen we daar van leren als zakelijke markt?

1.We hebben een tent via Campsolutions gehuurd en een ticket gekocht voor festival. Het zijn  twee gescheiden geldstromen wat de betaling betreft aangezien het 2 organisaties zijn.  Voor de consument is het niet gebruiksvriendelijk.

2. Summiere informatie via de app en website over vervoer, parkeerterreinen en bereikbaarheid. Op de app, bij punt ‘info’ geen locatiegegevens parkeerterreinen, geen afbeelding van google maps. Niet logisch. Ook geen info over de data van het festival en tijd aanvang en einde festival.  Geen telefoonnummer van een info punt, of direct emailadres voor vragen. Je kon wel live chatten via de app – maar bellen is gewoon het snelst en handigst vooral als je onderweg ook nog je handen aan het stuur moet houden.

3. Informatiepunt op het festivalterrein bij de ingang, er waren 2 punten, 1 punt was gesloten, beide punten lastig te vinden.

4. De parkeervelden hadden geen naam, we konden niet vertellen waar onze auto geparkeerd stond, we kwamen niet verder dan; hij staat in een veld bij een boer… J

5. Magere inzet van matrixborden rondom de snelwegen van Nijmegen.

6. Het was voor de festivalganger overduidelijk dat de organisatie niet goed was voorbereid op het slechte weer met betrekking tot parkeerterreinen etc.

7. De zeep en handdoekjes waren altijd op wij de wc.

8. De tassen werden gecontroleerd bij de toegangspoorten maar je kleding en laarzen niet. Dus dan heeft het eigenlijk weinig nut.

9. De LowLands app is een goed voorbeeld van een goede app. De DTRH app was ook goed maar we misten dat je direct de mogelijkheid had om muzieknummers aan te klikken om te beluisteren. In plaatst daarvan werd je doorgelinkt naar de website van de artiest (te omslachtig) of You Tube.

 

Wat was goed georganiseerd en wat kunnen we daarvan leren als zakelijke markt?

1.  Complimenten voor de campingburgemeester Jan op het Rabbit Resort!! Hij heet je welkom, is goed zichtbaar, behulpzaam en houdt de regie. Fijn & veilig dat het een ‘afgesloten’ camping was waardoor niet alles en iedereen het terrein op kon lopen.

2.   Het cateringaanbod, heel divers, gezond, stoer, live cooking, barista’s, grillmasters alles was er. Heel lekker en gevarieerd gegeten. Voorbeeld, voorgerecht een zak echte friet met mayo, hoofdgerecht Thaise Curry, na – thee en een muffin. Begeleidt met bier JHele leuke, stoere en bevlogen mensen in de catering, die van echt lekker eten houden. Goede uitstraling, het hele festival lang en met veel regen, knap!

3.   Faciliteiten op de camping van het Rabbit Resort. Onze tent stond dichtbij de cateringplek (met kachels en kampvuur), dichtbij het muntjesapparaat en dichtbij het toiletgebouw, en we hadden uitzicht over het meer. Hoe mooi kun je het hebben? Green DNA uit Klarenbeek stond er voor het eerst op. Echte verwennerij qua sfeer en aanbod, hele vriendelijke mensen die echt achter het concept staan. Je komt ze weer tegen op Lowlands. Voor het geld wat je betaalt voor de Glamping verwacht je ook een eigen toiletgebouw en niet dat je zoals vorig jaar bij LowLands naar het gewone campingterrein moet lopen om te douchen.

4.  We hadden een tent gehuurd via Camping Solutions, het aanbod van soorten tenten was groot. Onze tent had echte bedden een houten vloer en elektriciteit. Heel fijn met het Hollandse weer.

5.  Veiligheid op het water – voer een boot van de reddingsbrigade. Poorten om het terrein op te komen.

6.  Voldoende toiletpunten op het terrein, altijd toiletpapier aanwezig.

7.  Programmatijden sloten mooi aan op elkaar, mooie variatie in programmering


OPROEP:
EventBranche.nl is nog altijd op zoek naar branchegenoten die deze zomer een festival of ander publieksevenement bezoeken. Wat zijn de wijze lessen? Wil je meedoen, stuur dan een mail naar Sjoerd Weikamp - sjoerd@eventbranche.nl 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.