4+tips+om+uw+gast+optimaal+aan+de+start+van+uw+event+of+congres+te+krijgen
Nieuws

4 tips om uw gast optimaal aan de start van uw event of congres te krijgen

EVENTBRANCHE ONDERZOEK - Meetology.com is een interessante partij in de events en meetingbusiness. Het bedrijf geeft in het komende EventBranche Magazine 20 tips voor het meest effectieve evenement, congres of meeting. Vandaag alvast vier tips die betrekking hebben op de optimale hersenactiviteit, gedachten en emoties. Hoe bereidt u uw gasten mentaal voor op uw meeting, congres of events?

1. Brandstof voor de hersenen
Net zoals het lichaam hebben hersenen brandstof nodig om optimaal te presteren. Het soort brandstof en het tijdstip is cruciaal voor de alertheid van uw gasten/bezoekers. Om te voorkomen dat deelnemers verslappen: zorg ervoor dat ze altijd de beschikking hebben over eten en drinken. Met voorkeur eten dat rijk is aan omega-3 olie, lijnzaad walnoten, groene groenten, zalm en bosbessen. Volgens onderzoek versterken zij de cognitieve performance.

2. Kom maar op met die koffie!
De wetenschap heeft het onomstotelijk bewezen: cafeïne heeft een positief effect op de werking en activiteit van onze hersenen. Dus: geef ze koffie! Maar geen kannen tegelijk.

3. Meditatie is geen vies woord
Over meditatie bestaan verschillende inzichten, maar dat het zorgt voor een verbeterd mentaal gestel, is wetenschappelijk alom erkend. Creatiever, gefocust en minder stress. Het kan al door even voor een meeting, congres of event, even jezelf mentaal voor te bereiden.

4. Train de hersenen
Waarom geen hersentraining op uw volgende evenement. In de vorm van een spel of met videos zijn diverse braintrainingen beschikbaar. Daarmee zet u de hersenen van uw gasten op scherp. Een simpel voorbeeldje: laat uw gasten hardop vragen beantwoorden. Bij ja, moeten zij nee-schudden, en bij nee tegelijkertijd ja-schudden. Het leidt tot effectieve alertheid.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.