Wat wordt de nieuwe partycatering hit: Dutch Cuisine, 80% groente, 20% vlees

29-08-2017 - Via social media riep EventBranche.nl alle cateraars op om hun partycateringtrend voor nu en het komende jaar te benoemen. Maison van den Boer reageerde via Facebook en zette een aantal ontwikkelingen uiteen. Naast een aantal culinaire trends, benoemt de partycateraar ook 'cool involvement', waarbij de gast zelf de hoofdrol speelt in de culinaire beleving. Een voorbeeld daarvan ging viral.

'Leuk dat je ons daar naar vraagt. Naast snelle hypes (waarvan pokébowl momenteel onze heerlijke hardloper is) zien we dat ook een aantal langlopende trends steeds meer voet aan de grond krijgen. Op foodgebied is Dutch Cuisine belangrijk: we zijn op weg naar 80% groente en 20% vis/vlees.

Op gebied van beleving zien we dat ‘cool involvement’ meer regel dan uitzondering wordt: gasten spelen steeds vaker zélf de hoofdrol in de beleving. Tools daarvoor zijn bijvoorbeeld secrecy (een mysterie creëren waarbij de gast op ontdekking gaat) en gamification (een speels element toevoegen). Afgelopen week deelden we een video van een compleet witte menukaart voor Sensation White. Alleen te lezen met een blacklight. De video ging tot over de grens viraal', laten ze bij Maison van den Boer weten.

>> ook cateraar en een product of concept waarvan jullie denken: dit gaat het helemaal worden? Stuur dan jouw video naar @EventBrancheNL op Twitter

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Dutch Food Concepts

  Dutch Food Concepts verzorgt als partner van event-, beur- en festivalcateraars de catering van typisch Nederlandse, ...
 2. Next Kitchen Catering

  Next Kitchen is een innovatief en flexibel cateringbedrijf uit Utrecht dat met veel passie en creativiteit invulling...
 3. Grill'nSmoke

  BBQ-cateraar pur sang! Grill’nSmoke is een cateraar die zich volledig heeft gespecialiseerd in BBQ-catering. Zelf...
 4. MPS Food & Design

  Wij zijn Martinair Party Service, kortweg MPS. Wij creëren tot de verbeelding sprekende eventcatering.
 5. Party Rent Group

  Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor de inrichting van uw...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners