Wat+wordt+de+nieuwe+partycatering+hit%3A+Dutch+Cuisine%2C+80%25+groente%2C+20%25+vlees
Persberichten

Wat wordt de nieuwe partycatering hit: Dutch Cuisine, 80% groente, 20% vlees

Via social media riep EventBranche.nl alle cateraars op om hun partycateringtrend voor nu en het komende jaar te benoemen. Maison van den Boer reageerde via Facebook en zette een aantal ontwikkelingen uiteen. Naast een aantal culinaire trends, benoemt de partycateraar ook 'cool involvement', waarbij de gast zelf de hoofdrol speelt in de culinaire beleving. Een voorbeeld daarvan ging viral.

'Leuk dat je ons daar naar vraagt. Naast snelle hypes (waarvan pokébowl momenteel onze heerlijke hardloper is) zien we dat ook een aantal langlopende trends steeds meer voet aan de grond krijgen. Op foodgebied is Dutch Cuisine belangrijk: we zijn op weg naar 80% groente en 20% vis/vlees.

Op gebied van beleving zien we dat ‘cool involvement’ meer regel dan uitzondering wordt: gasten spelen steeds vaker zélf de hoofdrol in de beleving. Tools daarvoor zijn bijvoorbeeld secrecy (een mysterie creëren waarbij de gast op ontdekking gaat) en gamification (een speels element toevoegen). Afgelopen week deelden we een video van een compleet witte menukaart voor Sensation White. Alleen te lezen met een blacklight. De video ging tot over de grens viraal', laten ze bij Maison van den Boer weten.

>> ook cateraar en een product of concept waarvan jullie denken: dit gaat het helemaal worden? Stuur dan jouw video naar @EventBrancheNL op Twitter

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.