Verbeterde logistiek rondom Ahoy Rotterdam door samenwerking met DB Schenker

03-05-2018 - Op 1 mei 2018 hebben Rotterdam Ahoy en wereldwijd logistiek dienstverlener DB Schenker een 5 jarig contract getekend met betrekking tot de logistieke dienstverlening. Wat gaan zij precies doen om de logistiek te verbeteren?

 

De komende jaren zal de logistieke ruimte van Rotterdam Ahoy drastische verkleind worden door onder meer de bouw van een congrescentrum met 35 zalen, een hotel en een bioscoop. Dit maakt de logistiek op het terrein van Rotterdam Ahoy een grotere uitdaging dan voorheen. Rotterdam Ahoy heeft de expertise van DB Schenker Fairs, Events & Special Products aangetrokken om ervoor te zorgen dat klanten en bezoekers zo min mogelijk hinder van ondervinden.


“De ervaring van DB Schenker als dienstverlener in beurslogistiek - niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd - en hun strategische kijk op zaken heeft ons overtuigd met hen in zee te gaan,” aldus Gert-Jan van den Nieuwenhoff, General Manager Business-to-Business van Rotterdam Ahoy. 
Schenker zorgt door middel van consolidatie dat er minder vrachtverkeer op het terrein  van Ahoy plaatsvindt. Op een externe locatie worden de kleinere zendingen geconsolideerd en trailers worden op een logistiek rustige moment als volle vracht naar Rotterdam Ahoy vervoerd. Deze manier van werken zorgt ervoor dat logistieke piekmomenten op het terrein van Ahoy minder zijn en dat er in zijn totaliteit minder vrachtbewegingen plaatsvinden.

Daarnaast zal Schenker op een aantal grote beurzen het Vehicle Registratie System toepassen. Via dit systeem wordt door klanten tijdsloten op het terrein geboekt waarop de vracht op het terrein gelost kan worden. Deze manier van werken zorgt ervoor dat Ahoy en Schenker de volledige regie hebben over de tijdsduur en hoeveelheid vrachtverkeer dat zich op het terrein bevindt.

Door deze maatregelen streeft Schenker ernaar 30% minder vrachtbewegingen op het terrein te hebben en daarnaast een strakkere regie over alle logistieke bewegingen. 


Eind 2020 zullen de eerste evenementen in het nieuwe gedeelte kunnen plaatsvinden. Naast het congrescentrum beschikt Ahoy ook over een indoor arena en zes beurs- en evenementenhallen. Deze combinatie van verschillende functies onder één dak is uniek en maakt Ahoy een van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners