TOBACCO+%2DLivestream+Studios+Amsterdam%2C+bereikt+mijlpaal+van+75+online+events
Persberichten

TOBACCO -Livestream Studios Amsterdam, bereikt mijlpaal van 75 online events

Deze week was daar het heugelijke feit dat TOBACCO - Livestream Studios Amsterdam, zoals de nieuwe naam nu wordt gecommuniceerd, haar 75e livestream mocht noteren. Een gesprek met directeur / eigenaar Erik van Wilsum die het aandurfde om deze stap te zetten.

Het TOBACCO Theater in Amsterdam nam als een van de eerste locaties de rigoureuze keuze om af te stappen van haar verdienmodel commerciële events/cultuur en door te pakken naar naar livestream/cultuur.

Deze week was daar het heugelijke feit dat TOBACCO - Livestream Studios Amsterdam, zoals de nieuwe naam nu wordt gecommuniceerd, haar 75ste livestream mocht noteren. Een gesprek met directeur / eigenaar Erik van Wilsum die het aandurfde om deze stap te zetten.

Erik, de eerste vraag die vanzelfsprekend op ieders lippen ligt: wat was voor jou het signaal dat je zo van de ene op de andere dag deze ommezwaai aandurfde?

Van Wilsum: “ nou, dat was niet helemaal van de ene op de andere dag maar was meer van de ene week op de andere week. Het was de week waarvan ik denk dat niemand die ooit meer gaat vergeten, de week waarin ongeveer 90% van de boekingen en opties werden geannuleerd en er aan ons werd gevraagd om de events te verzetten naar een iets later tijdstip. 

Ik zei tegen mijn salesteam, luister we kunnen alles gaan verplaatsen en dat moeten we ook zeker aanbieden, maar ik geloof niet dat dan opeens wel alles door kan gaan. 

Dit wordt een verhaal van de lange adem en als we willen overleven dan moeten we nu zo stoer en sterk zijn om het kwaad onder ogen te zien en te beslissen: we gaan iets anders doen.Ook al is het heel iets anders dan we misschien gewend zijn.

En hoe kwam je toen bij livestream terecht ?

Dat werd ons heel snel duidelijk nadat we bij de eerste lockdown allen thuis zaten en onze eerste vrijdagmiddagborrel organiseerden via ZOOM. Om eerlijk te zijn… we zijn allemaal denk ik nog nooit zo dronken geworden op een vrimibo als die middag. Het was ons, na het optrekken van de alcohol dampen, wel duidelijk: dit wordt dus de toekomst en zeker dit jaar. 

Ik had dus door die gezellige borrel snel het hele team mee om over te schakelen op livestream.

Hoe pakten jullie dat aan ?

Erik: “ dat was eigenlijk niet heel moeilijk want we organiseerden al minimaal 5 livestreams per jaar voor grote internationaal georiënteerde bedrijven zoals Facebook, Bookings. com en Philips. Alleen toen waren we trots op de namen en was de livestream voor ons ondergeschikt. Nou dat is dit jaar wel enigszins verandert”, lacht van Wilsum.

Wat was jullie volgende stap om bekendheid te geven aan jullie nieuwe focus?

Erik: “ het eerste wat we deden was een film maken met voorbeelden hoe onze 10 verschillende studios er uit waren komen te zien na een fikse verbouwing. We maakten verder een persoonlijke virtuele rondleiding te zien op onze site en we gaven geïnteresseerden de kans om persoonlijk een afspraak te maken om een virtuele rondleiding te krijgen langs alle studios die we hadden ingericht. Daarnaast hebben we een Q&A opgenomen waarin de grote vragen aan bod komen over livestream.

We maakten dus alles visueel zichtbaar. Verder moesten we een naam bedenken hoe we ons gingen profileren. Dat werd TOBACCO - Livestream Studios Amsterdam. Het woord Theater is er vanaf gevallen maar dat betekent zeker niet dat we geen cultuur meer doen. Ik zou bijna willen zeggen, we hebben de afgelopen maanden nog nooit zoveel voorstellingen gehad en dan vaak maar met 30 gasten en een glas water op het tafeltje omdat we geen horeca mochten ondernemen. Maar cultuur zit in ons bloed en we zeggen niet zoals De La Mar dan sluiten we de tent maar. Wij zijn wel zuinig op ons trouwe publiek.

En dan nu de 75e boeking dit jaar.

Erik: “ ja, ongelofelijk hè, ik denk vooral door de advertenties in jullie prachtige blad… hahahaha. Maar neen, het is echt een fantastische mijlpaal en ook echt een groot compliment voor ons team dat deze gedaanteverwisseling in zo een korte tijd heeft kunnen bewerkstelligen. En nog mooier we sloten 2019 af met een gemiddelde waardering van 9,4 en daar zitten we nu met onze livestream ook op. 

 

Nog plannen Erik ?

“ Jazeker, we hebben deze week een nieuw concept het daglicht laten zien: “Met sterren koken”. Daarbij gebruiken we onze zeer grote keuken waarin we events van 600 gasten draaiden, voor een livestream kookworkshop verzorgt door een bekende chefkok. Dat is natuurlijk nog niet heel verrassend maar we zijn niet voor niets een theater en zijn met dit gegeven aan de slag gegaan. We zijn bekende zangers en zangeressen gaan benaderen die ook al vaak bij ons in het theater hebben opgetreden en gevraagd of ze het leuk vinden om samen met een chefkok te gaan kokkerellen. Natuurlijk ook gevraagd om daarnaast, om ook de spanningsboog tijdens de uitzending strak te houden, twee optredens te verzorgen van 2 x 10 minuten. Daarnaast nodigen we ook nog eens de directeur van het bedrijf uit om samen met de chef en zanger(es) of ander soort entertainment, te gaan koken. 

De dag voor de livestream hebben we bij het personeel een ingrediënten box thuisbezorgd. En die kijken dus live mee hoe hun CEO het er met een schort om en een braadpan in de hand van af brengt. Ondertussen mogen we live meegenieten van de gesprekken die er ontstaan tussen de verschillende disciplines achter de pitten. 

Naast het draaien van de gehaktballen draaien we ook de Bingo balletjes tijdens de livestream. Een 'over-the-top' Bingo met de CEO als rad-draaier. En de winnaar(s) wordt met gierende banden per limousine opgehaald om zich te melden bij ons in Amsterdam.

Nog net voor het eindejaar een last minute event willen organiseren? Dit is je kans om uit te blinken. Een belletje 020-3300670 of een mail naar info@tobacco.nl en we vertellen er graag nog veel meer over.

Het wordt een bijzonder laatste kwartaal met een andere invalshoek wat betreft events eindigt van Wilsum vol passie zijn trotse mijlpaal en laat ons gelijk de scoop krijgen van een nieuw concept.

Meer info: 

erik@tobacco.nl - als je wilt brainstormen over nieuwe ideeën.

Info@tobacco.nl - als je meer wilt weten over livestream

Ilse@tobacco.nl - als je meer wilt weten over “ Met sterren koken" 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.