TDG verzorgt spectaculaire opening Kloosterboer Cool Port

30-11-2017 - In het Rotterdamse havengebied werd op donderdag 20 september Kloosterboer Cool Port officieel geopend. Zo'n 500 gasten waren aanwezig bij de opening van het nieuwe koel- en vriescentrum op het terrein van de vroegere ECT Home-terminal.

Kloosterboer verwacht hier minimaal 400.000 pallets per jaar door te voeren. Het state-of-the-art pand, met onder meer zonnepanelen op het dak, heeft een opslagcapaciteit van 40.000 pallets voor koel- en vriesopslag van onder meer vis, vlees en gekoeld fruit. Het hypermoderne gebouw omvat onder meer een expeditieruimte en een in- en ompakruimte voor AGF, waar de nieuwste technieken worden toegepast, zoals laserbranding van de producten. Toine Dorpmans Groep Eventmarketing verzorgde de totaalorganisatie van de feestelijke opening, waaronder concept, productie, styling, catering, event website en dergelijke.

Theatersetting
De gasten, voornamelijk afkomstig van overheden en van binnen- en buitenlandse bedrijven die werkzaam zijn in de food industrie, werden ontvangen op de eerste verdieping, tussen de productiemachines. TDG had een theater setting ontwikkeld, waarin de witte sfeer van de koel- en vriescellen fraai contrasteerde met het blauwe licht van de grote ledwalls, waarop de presentatie plaatsvond. In tientallen ijsblokken waren vruchten ingevroren. Onder leiding van Meike de Jong was er een paneldiscussie tussen Michel Jansen (Total Produce), Floor Vermeulen (Provincie Zuid-Holland), Danny Levenswaard (Havenbedrijf Rotterdam) en Jaco Hooij (de CEO van Kloosterboer).

Warm in de koelcel
De Zuid-Hollandse Commissaris van de Koning Jaap Smit verrichte de symbolische openingshandeling door aan een gigantische ijskristal op een grote sokkel te draaien. Dat was het startsein voor een spectaculaire videoclip over het bouwproces, dat jaren in beslag heeft genomen. Dit werd ondersteund door special effects en werd gevolgd door een onnavolgbare show van illusionist Victor Mids. Aansluitend was er rondleiding door het pand voor de bezoekers, waarna het nog lang goed toeven was op de cocktailparty, waar enkele vrouwelijke dj's voor muzikaal entertainment zorgden. De inwendige mens werd verzorgd met producten, die in de koelcellen worden opgeslagen, zoals diverse vis- en vleesproducten. Ook hier wist TDG door een uitgebalanceerde vormgeving en styling een warme sfeer te creëren in de koelcellen.

TDG verzorgde aansluitend ook de open dag en feestavond voor de medewerkers van Kloosterboer met partner, die vanuit meerdere vestigingen in het land per bus naar het havengebied reden. Beide evenementen werden door TDG gestyled met producten van Kloosterboer Cool Port, zoals lege vaten, pallets en veel fruit.

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. XSAGA

  Bij XSAGA hebben wij een grote passie voor mensen en merken.
 2. Stage Entertainment Theaterarrangementen

  Live entertainment is puur en staat voor passie, emotie en creativiteit. Deze...
 3. Amplify Eventmarketing

  Welkom bij Amplify EventMarketing
 4. Obsession Evenementen & Communicatie

  Bijzondere ontmoetingen, perfect geregeld!
 5. Foundation Riga Tourism Development Bureau

  Betaalbaar, betrouwbaar en veilig- Riga de perfecte meeting & event locatie van...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners