SPITZ organiseert crowd-congres voor 10e keer tijdens Festival Forensische Zorg

30-01-2018 - Meer dan 900 professionals uit de Forensische Psychiatrie kwamen dinsdag 23 januari naar DeFabrique in Utrecht om hun kennis, ervaring, best practice en opvattingen te delen met elkaar. En dat allemaal via de methodiek crowd-learning, die ontwikkeld is door SPITZ.

Centraal in deze aanpak staat de oproep aan alle betrokkenen om hun kennis en ervaring, aanpakken, beproefde methodes  maar ook dilemma’s en vragen te delen en op de agenda te zetten. De oproep is ook letterlijk een uitnodiging om de eigen  aanpak, ervaring en kennis te delen met anderen. Wij bieden het podium en de professionals het optreden! En opnieuw waren er meer dan 200 professionals die deze uitdaging hebben opgepakt.

Netwerken gaat verder dan deze ene dag
Deelnemers, trainers en sprekers leren elkaar kennen op deze dag, horen elkaar spreken en gaan met elkaar in discussie. De ervaring leert dat dit een ‘boost’ geeft aan de opbouw van een persoonlijk professioneel netwerk. Na afloop zoekt men elkaar makkelijk op en vindt men elkaar op expertise en ervaring. Dit gaat nog verder als we onze APP inzetten. Daar kan men  alle deelnemers en sprekers vinden op expertise en met elkaar chatten én desgewenst emailadressen en telefoonnummers uitwisselen. Het netwerken wordt zo gefaciliteerd.

10 jaar kennisdeling, een feestje waard…..
….dat dacht ook de opdrachtgever, het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dus de 10e editie kreeg een extra vrolijk , maar ook inhoudelijk tintje. Erik Scherder hoogleraar neuropsychologie sprak over het belang van activiteit in detentie en Angela Groothuis over haar ervaringen met het programma Spreekrecht.  En via feestpetje op en af gingen we op zoek naar de ‘echte FFZ-er’.

Meer informatie?
Marianne Dijkmans | directeur van SPITZ | 070 360 9794 | 06 1427 8787 marianne@spitz.nu | www.spitz.nu

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners