Rotterdam+Ahoy+stapt+over+op+mensopgewekte+energie
Persberichten

Rotterdam Ahoy stapt over op mensopgewekte energie

Steeds meer bedrijven stappen over naar groene energie. Rotterdam loopt als stad graag voorop. In de nieuwbouw van het RACC (Rotterdam Ahoy Convention Centre) is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Om het goede voorbeeld te geven is Rotterdam Ahoy als eerste bedrijf in Nederland volledig overgestapt naar mensopgewekte energie.

“We werken hier met ruim 250 event professionals. Zij houden zich bezig met sales, facility services, catering, etc. Maar, als je anders kijkt, werken hier gewoon 250 kleine energiecentrales. En ja, waarom zouden we daar geen gebruik van maken?”, aldus Marketing & Communications Manager Susanne Blaas. Door middel van speciale fitnessapparatuur wekken de medewerkers energie op voor hun eigen computer, telefoon en printer. Volgens Ahoy is de overstap soepel verlopen: “Het is alleen een kwestie van het personeel laten wennen. Maar dat gaat eigenlijk vrij snel.”

Bezoekers in beweging
Mensopgewekte energie wordt nu alleen nog door het personeel gedaan maar het bedrijf heeft ambities om ook de bezoeker bij te laten dragen aan het klimaat, aldus Joost Verschoor, brein achter het idee. “De Ahoy Arena biedt plaats aan ruim 16.000 bezoekers. Dat zijn genoeg mensen om verlichting te laten branden.” Echter zijn er nog wat obstakels die overwonnen moeten worden om dat plan te realiseren. Verschoor: “Ja, het knelpunt zit in de eerste bezoeker die gaat zitten. Die moet alle energie in z’n eentje opwekken en dat is gewoonweg ontzettend hard trappen. We experimenteren nog met kortingen voor topsporters.”

Naschrift redactie: beste mensen van Rotterdam Ahoy: van harte met de beste/enige 1 april grap van dit jaar!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.