Rotterdam+Ahoy+krijgt+Pathe+bioscoop%2C+horeca+en+parkeergarage+als+%27buren%27
Nieuws

Rotterdam Ahoy krijgt Pathe bioscoop, horeca en parkeergarage als 'buren'

Naast Rotterdam Ahoy komen definitief een bioscoop, horeca en een parkeergarage. Deze week zijn de contracten getekend tussen de ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, Pathé, Ballast Nedam Parking en projectontwikkelaar Epicurus. In februari 2020 werd al een ontwikkelovereenkomst gesloten voor de realisatie van een hotel. Hiermee krijgt leisure een volwaardige plek binnen de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

Het leisureplot maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, waar o.a. ook Zwemcentrum Rotterdam, het net geopende Theater Zuidplein en het nog te openen Rotterdam Ahoy Convention Centre en muziekzaal RTM Stage toe behoren. Het gebied rond Zuidplein wordt het bruisende stadscentrum voor Rotterdam-Zuid. Meer levendigheid en een beter en langduriger bezoek aan het gebied zijn doelstellingen binnen de ontwikkeling. De komst van vrijetijdsvoorzieningen zoals de Pathé bioscoop en de nieuwe horeca geeft extra aanleiding om Hart van Zuid te bezoeken. Een bezoek aan bijvoorbeeld Winkelcentrum Zuidplein of een wandeling in het Zuiderpark is straks goed te combineren met een filmpje pakken en een etentje. Door de ligging vlakbij het metro- en busstation en niet ver van de A15 zijn de voorzieningen goed bereikbaar met het OV en de auto. In de te bouwen garage komen ruim 600 parkeerplaatsen. Naar verwachting start de bouw van Pathé medio 2023.

Hotel
Ook staat een hotel gepland binnen het leisureplot. In februari van dit jaar werd hiervoor samen met Forum Invest een ontwikkelovereenkomst getekend. De laatste details worden momenteel besproken en de verwachting is dat er binnenkort meer bekend wordt over de realisatie van het hotel.

Onno Dwars, namens de ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed: “De kwaliteitsimpuls die deze grootschalige gebiedsontwikkeling meegeeft aan Rotterdam overtreft alle verwachtingen. Het samenspel van oud en nieuw en de betekenis die een plek kan krijgen voor de samenleving is nergens zo allesomvattend en zichtbaar geweest als hier in Hart van Zuid. Het is een prachtige mijlpaal in de samenwerking tussen publieke en private partijen.”

Bas Kurvers, wethouder Bouwen en Wonen: “Rotterdam blijft zich met hart en ziel inzetten voor de groei van Hart van Zuid tot een volwaardig centrumgebied. Investeren is juist nu nodig om op de langere termijn sterker door te kunnen. Ik ben blij dat onze partners in deze gebiedsontwikkeling die kans ook zien. Het gebied is door bijvoorbeeld het nieuwe Theater Zuidplein al aantrekkelijk om in je vrije tijd te verblijven. De komst van Pathé, nieuwe horeca en de parkeergarage is voor bewoners en bezoekers van Zuidplein een geweldige toevoeging.”

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy voegt toe: “Dit is geweldig nieuws. Er lag een complexe opgave met diverse stakeholders. De coronapandemie heeft de situatie zeker niet vergemakkelijkt. In een tijd dat het verre van vanzelfsprekend is om dergelijke risico’s aan te gaan, geloven wij in het lange termijn perspectief voor dit gebied en investeren we hierin. We zijn dan ook meer dan verheugd dat de samenwerking tussen de diverse partijen tot bloei is gekomen en we nu echt aan de vooravond staan van een geweldige boost voor Rotterdam-Zuid.”

Pathé bioscoop
Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Wij zijn verheugd dat de bouw van onze nieuwe bioscoop bij Ahoy hiermee weer wat concreter wordt. Juist in deze periode vinden wij het belangrijk om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Rotterdam is voor ons een belangrijke stad. Twee van onze bestaande bioscopen zijn hier al gevestigd, waaronder onze meest bezochte bioscoop Pathé De Kuip. De nieuwe bioscoop bij Ahoy komt prachtig centraal en toegankelijk te liggen in een gebied dat dankzij het uitgebreide Ahoy en de realisatie van horeca een aantrekkelijk uitgaanscentrum van Rotterdam wordt. We kijken er naar uit om nog meer Rotterdammers en mensen uit de omgeving samen met hun vrienden en familie ook op deze nieuwe locatie te laten genieten van de beste films.”

De plannen voor de bioscoop en de horeca
Bernard van der Schans, directeur Epicurus: “Het Zuiderparkplein wordt met de realisatie van de bioscoop en horeca een aantrekkelijk stedelijk gebied. Epicurus heeft samen met De Architecten Cie een plan opgesteld voor een krachtig en markant gebouw, waarin de nieuwste formules voor bioscoop en horeca een plek zullen vinden. Rotterdam Ahoy en de Pathé-bioscoop zullen het plein aan drie kanten omarmen. De bioscoop en de horeca met ruime terrassen zullen zeven dagen per week gezelligheid en levendigheid brengen.”

Parkeergarage
Thom Hienekamp, Managing Director Ballast Nedam Parking: “Als Ballast Nedam Parking zijn wij trots onze bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het leisureplot in Hart van Zuid. De nieuwe parkeergarage, door onszelf in samenwerking met wUrck architectuur stedenbouw landschap ontworpen, bestaat uit 626 parkeerplaatsen en zal invulling geven aan de benodigde parkeercapaciteit. Een prachtige referentie zowel door de samenwerking in het bouwteam met alle stakeholders als door het realiseren van de parkeergarage in binnenstedelijk gebied.”

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.