Prestigieus Europees ITS congres naar Brainport Eindhoven

08-12-2017 - Nederland zal in juni 2019 een toonaangevend Europees congres hosten op het gebied van Smart Mobility. Het Europese ITS Congres vindt plaats van 3 tot en met 6 juni 2019 in de Brainportregio Eindhoven-Helmond.

Het congres biedt het podium aan innovatie en projecten die te maken hebben met slimme mobiliteit, zoals zelfrijdende auto’s, filemijdende ontwikkelingen en logistiek. Een aantal van deze innovaties was bij de bekendmaking op de Automotive Campus in Helmond te zien.

Eer voor Nederland
Het congres is een belangrijk internationaal podium voor industrie en overheid om te laten zien wat Nederland en Brainport in het bijzonder te bieden heeft op het gebied van Smart Mobility. Het biedt Nederland de kans om richting de circa 2.500 bezoekers vanuit heel Europa, maar ook naar de internationale vakpers, haar koploperspositie te bevestigen. Betrokken partijen, waaronder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zetten dan ook in op een bijeenkomst op hoog niveau en zijn nu beloond met de daadwerkelijke toewijzing ervan door de organisatie Ertico. Minister Cora van Nieuwenhuijzen van Infrastructuur en Waterstaat: “Ik wil de regio en de betrokken organisaties feliciteren. Het is een eer voor Nederland dat we het ITS Congres 2019 kunnen organiseren. Het is voor overheden en de sector een mooie stip op de horizon, een podium om te laten zien wat we kunnen.”

Nico Anten, managing director Brancheorganisatie Connekt namens alle partners: “Nederland wil een wereldwijd leider in Smart Mobility zijn en blijven. Door intensieve samenwerking – waar we in Nederland goed in zijn – kunnen we de doorstroming op de weg verbeteren, de uitstoot van giftige stoffen verminderen, zorgen voor meer veiligheid op de weg en een gezonde en bruisende economie bevorderen. Hoe we dat doen, en hoe andere landen van onze diensten gebruik kunnen maken, gaan we op het ITS Congres 2019 laten zien.”

60 partners
Samen met Jacob Bangsgaard (CEO van ERTICO-ITS Europe) ondertekende de Helmondse burgemeester Elly Blanksma-van den Heuvel het contract namens alle ruim 60 betrokken Nederlandse partners. Helmond en Eindhoven zijn de hosts van het evenement en worden daarbij ondersteund door de provincie Noord-Brabant, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Brainport Development en Connekt/ITS Netherlands. Het congres wordt gesponsord door Dynniq (hoofdsponsor), Goudappel Coffeng, VDL Groep, Hermes en HERE.

Intensief
Gert Blom, Chairman Coördinating Committee, over de congresbestemming: “Met een intensief bidtraject en tijdens een tweetal site-visits hebben we Ertico kunnen overtuigen van de mogelijkheden van de regio Eindhoven-Helmond als congresbestemming. Voor een dergelijk Europees congres zijn zaken als internationale bereikbaarheid, een gunstig en gevarieerd hotelaanbod en professionele venues voor congres, expo en side programma’s zeer van belang. Met dit bid hebben we laten zien dat we ons beslist kunnen meten met andere Europese steden.”

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Jan Verhuur

  JAN Verhuur als verhalenverteller voor jouw event Sinds jaar en dag verzamelen de inkopers bij JAN Verhuur bijzondere...
 2. Neptunus

  Neptunus is de onbetwiste expert als het gaat om tenten of tijdelijke accommodaties voor uw evenement
 3. NFGD Audiovisueel

  De NFGD is het oudste audiovisuele bedrijf van Nederland en de meest flexibele partij om mee te werken als je...
 4. Tobacco Theater

  TOBACCO Theater, een indrukwekkend pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam.
 5. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws. To...

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners