Persevenement rondom presentatie ‘Fiddler on the roof’ in Studio’s Aalsmeer

25-09-2017 - EVENEMENTENLOCATIE SCHOUWBURG THEATER - Studio's Aalsmeer is als evenementenlocatie met een gerust hart multifunctioneel te noemen. De locatie in Aalsmeer heeft diverse zalen, ruimtes en studio's die voor een verscheidenheid aan evenementen in te zetten zijn. Afgelopen week was de repetitieruimte Studio 3 van het decor van de perspresentatie voor de musical ‘Fiddler on the roof’.

Fotocredit: Aalsmeer Vandaag / Studio's Aalsmeer

Pers en theaterprominenten ontvingen een voorproefje van het musicaldebuut van hoofdrolspeler Thomas Acda als Tevye. De première van deze  theaterklassieker is op 5 november in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarna de voorstelling te zien is zeven andere grote Nederlandse theaters. Genodigden namen plaats in Studio 3 van Studio’s Aalsmeer waar het musicaldecor van twee etages hoog staat opgebouwd. Albert Verlinde, namens Stage Entertainment betrokken als producent, vertelt hoe de eeuwigheid van deze musical indruk op hem maakt. Het 50-jaar oude verhaal is actueel en universeel. Fiddler on the Roof gaat over de betekenis van veiligheid en onderdrukking, traditie en gedwongen vertrek. Ter voorbereiding op de musical hebben castleden zich verdiept in het DNA van de musical. Regisseur Ruut Weismann vertelt bevlogen over zijn visie op het stuk en de verdieping in de joodse cultuur. Dit rijkt van bekend zijn met de geschiedenis, tot het samen vieren van het Joods Nieuwjaar op 20 september j.l. Tijdens de voorstelronde benadrukt de regisseur dat hij de productie niet zou kunnen doen zonder zijn fantastische cast. In het midden van het decor zitten de acteurs klaar voor de openingsscène.

Thomas Acda opent de ‘sneak peak’ op innemende wijze met een bewerking van het nummer ‘Tradition'. De muzikale acteur maakt indruk en voelt zich duidelijk op zijn gemak als Joodse melkboer ‘Tevye’. Het voorproefje van Fiddler on the roof is veelbelovend. Na afloop is er tijd voor interviews en foto’s van de cast.

Stichting theateralliante
Acht grote Nederlandse theaters bundelen hun kracht als Stichting Theateralliantie. Edwin van Balken, directeur van De Stichting Theateralliantie, verzorgde tijdens de perspresentatie het openingswoord. Na geprezen voorstelling zoals War Horse en De Tweeling is hij trots dat Fiddler on the Roof in productie is. De stichting heeft als voornaamste doel om bijzondere theaterproducties tot stand te brengen voor een groot publiek. Het gaat daarbij om multidisciplinaire voorstellingen, waarin zang, dans, muziek en toneel met elkaar verweven zijn.

 

 

 

Fotocredits: Aalsmeer Vandaag. 

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Studio's Aalsmeer

  Studio’s Aalsmeer: Hét decor voor beurzen, congressen, recepties, productpresentaties en andere evenementen. De...
 2. AFAS Circustheater

  Het AFAS Circustheater heeft al meer dan 100 jaar theaterhistorie en is tegenwoordig vooral beroemd door de...
 3. Congrescentrum Orpheus

  Bij Congrescentrum Orpheus gebeurt het! Verrassende ideeën, levendige discussies en spektakel. Maar ook: smaakvolle...
 4. Pathé Business

  Pathé Business voor al uw zakelijke evenementen
 5. Flint Theater Evenementen en Congressen

  Beleef de magie van het theater

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners