Nieuwe+samenwerking+in+de+exploitatie+van+historisch+Fort+1881+in+Hoek+van+Holland
Persberichten

Nieuwe samenwerking in de exploitatie van historisch Fort 1881 in Hoek van Holland

Eric van Abbe, exploitant van The Hospitality Club, Paviljoen de Witte en Remise Den Haag en Jurgen Beumer, eigenaar van Fort 1881 hebben op 12 juli de hand geschud en de officiële handtekening geplaatst voor een langdurige samenwerking op het gebied van het verzorgen van evenementen in Fort 1881 in Hoek van Holland.

TWEE MANNEN MET DEZELFDE PASSIE EN VISIE
Twee mannen met een passie voor historische panden en het creëren van een belevenis voor hun gasten hebben na een aantal maanden van gesprekken besloten om samen te werken om “de gracht” met transparante overkapping in Fort 1881 te verhuren voor de verzorging van kleine en grote evenementen.

 

Eric van Abbe heeft 3 evenementenlocaties in zijn beheer en ruim 25 jaar ervaring in diverse functies in de evenementenbranche. Sinds 2012 is hij gespecialiseerd in het verzorgen van evenementen als zelfstandig exploitant van evenementenlocaties. In de locaties The Hospitality Club in Rotterdam, Paviljoen de Witte en De Remise in Den Haag worden met regelmaat veel particuliere en zakelijke evenementen verzorgd en uitgevoerd door zijn team van 10 vaste mensen en een team van ambulante horecamedewerkers. Evenementen van 10 tot 2000 gasten zijn voor Eric van Abbe en zijn team zeker geen onbekend terrein. Met zijn expertise en kennis als exploitant van deze historische locaties kan hij als geen ander deze rol als samenwerkingspartner vervullen om “de gracht” van Fort 1881 op de kaart te zetten als unieke evenementenlocatie.

 

ERIC VAN ABBE:
“Elk event maken we onvergetelijk door excellente gastvrijheid. Dat is onze passie”

 

 

Jurgen Beumer heeft op zijn beurt ruim 20 jaar ervaring in de horeca en daarnaast ruim 10 jaar ervaring als arbeidsconsulent en is sinds 2015 eigenaar van Fort 1881. Na een wat hobbelige start en het overwinnen van verschillende obstakels, kan Jurgen weer met volle passie aan de toekomst van Fort 1881 werken. Met zijn ervaring en kennis van wijn, champagne en bier, die hij ook zelf importeert, wil Jurgen het Fort verder op de kaart zetten met verschillende dagactiviteiten voor groepen. Er zijn concrete plannen om overnachtingsmogelijkheden aan te bieden in de toekomst. Eric en Jurgen vullen elkaar dus goed aan als het gaat om het creëren van een gastbelevenis in locaties met een rijke historie.

 

JURGEN BEUMER:
“Wie goed doet, goed ontmoet. Vooral blijven kijken naar de mogelijkheden dan onmogelijkheden”

 

DE GRACHT ALS EVENEMENTENRUIMTE
Fort 1881 is een voormalig pantserfort en een groot deel van de gracht heeft nu een transparante overkapping, zodat vanaf september 2019 ook grote groepen tot wel 600 gasten ontvangen kunnen worden. Voor de plaatsing van deze overkapping konden er namelijk geen grote plenaire evenementen verzorgd worden en nu is die mogelijkheid er wel. Het unieke van deze overkapping is dat hij met nog geen millimeter aan het fort - historisch erfgoed – bevestigd is, maar wel volledig 'hangt' op de muren. Het Fort is een unieke evenementenruimte die een grote toegevoegde waarde zal zijn voor Hoek van Holland en omstreken.

 

Jurgen richt zich op een duurzaam en zelfvoorzienend fort, waar zowel het museum als publieksactiviteiten een plek krijgen. Deze activiteiten zijn bijvoorbeeld teamuitjes, de nieuwe uitgebreide escaperoom: “Tracing Thomas” en kleine festivals. Daarnaast houd Jurgen zich bezig met een sociaalmaatschappelijk component, houdt onder andere in dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt er terecht kunnen om werkervaring op te doen. Eric neemt het verzorgen van evenementen voor zijn rekening. Het gaat om alle soorten particuliere en zakelijke evenementen op maat, die plaats zullen vinden in “de gracht” met transparante overkapping en de 70 stuks sub zalen in het fort zelf. De 2 mannen zien deze samenwerking als een mooie stap in de groei voor beide partijen en kijken er naar uit om samen Fort 1881 op de kaart te zetten als veelzijdige evenementenlocatie. “We hopen hierdoor ook weer nieuwe doelgroepen te trekken naar deze unieke locatie.”

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.