MECC Maastricht: Albert Verlinde (Stage Entertainment) en Lian Doesburg treden toe tot RvC

11-09-2018 - Met terugwerkende kracht bestaat de Raad van Commissarissen van MECC Maastricht per 1 september 2018 uit vier leden, voorzitter RvC de heer Jan Lamkin en de leden Prof. Dr. Marielle Heijltjes, Drs. Lian Doesburg RA en de heer Albert Verlinde. Hiermee is de RvC uitgebreid in lijn met de groeiende portefeuille, de verbouwingsplannen en de internationale ambities van MECC Maastricht.

De twee nieuwe leden brengen ruime managementervaring met zich mee. Lian Doesburg is Directeur Accountancy bij ABAB Accountants en Adviseurs voor vestigingen in Waalwijk en Breda. Daarnaast is zij als docent bij AVANS Hogeschool betrokken bij de academie voor Financieel Management (AFM) in ’s-Hertogenbosch. Lian startte haar carrière bij Deloitte Accountants, waarna zij in de functie van concern-controller de overstap maakte naar het bedrijfsleven. In de rol van interim freelance finance professional heeft zij diverse (inter)nationele bedrijven bijgestaan. Tevens is Lian Lid van de Raad van Toezicht van praktijkschool MET te Waalwijk. Ook heeft zij uitgebreide ervaring in ontwikkelingen van publiek private samenwerkingen.

Albert Verlinde is sinds 2015 Algemeen Directeur van Stage Entertainment Nederland. Als oprichter en eigenaar van Albert Verlinde Entertainment was hij daarvoor al 15 jaar actief als producent van musicals, toneelstukken en theaterconcerten. Albert is daarnaast al 25 jaar werkzaam als televisiemaker. Tevens is Albert ambassadeur van de BankGiroLoterij, de cultuurloterij van Nederland en is voorzitter van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Albert was lid van het bestuur van de Stichting Musical Awards en van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Zijn maatschappelijke betrokkenheid vormde de basis voor de oprichting van de Stichting Nationaal Theater Fonds. Deze stichting is opgezet om grootschalig theateraanbod in de regio te stimuleren. In 2010 werd Albert benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn bijdrage aan de Nederlandse cultuur.

Uitbreiding
De benoeming van deze leden komt mede voort uit het, vanwege gezondheidsredenen, aftreden van de heer Lodewijk van der Grinten. Voorzitter RvC Jan Lamkin: ‘We zijn zeer dankbaar voor zijn betrokkenheid en al het werk dat Lodewijk van der Grinten verricht heeft. Tegelijkertijd zijn we verheugd over de benoeming van de twee nieuwe commissarissen’.

Alle betrokkenen hebben het volste vertrouwen in de toekomst en in de rendabiliteit van de investeringen relaterend aan de verbouwing. Echter de uitwerking en de implementatie van het nieuwe businessplan, waarbij de omzet aanzienlijk moet groeien, zal de komende jaren extra aandacht vragen van de directie en toezichthouder. Om die reden is de Raad van Commissarissen tijdelijk, voor een periode tot aan de AvA 2022, uitgebreid van drie naar vier leden. We zijn ervan overtuigd dat beiden een belangrijke rol zullen spelen in onze verdere internationale ontwikkeling.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners