Koen van Berlo mede oprichter van Fraai Projecten stopt er mee

01-05-2020 - Mede oprichter van Fraai Projecten, Koen van Berlo, zal zich met ingang van 1 mei 2020 operationeel terugtrekken uit Fraai Projecten. Er was in goed overleg met compagnon Gerben van Raak reeds een traject opgestart waarbij Koen van Berlo begin 2021 Fraai Projecten zou verlaten. Om Fraai Projecten in deze tijden financieel te ontlasten heeft Koen besloten om dit traject te bespoedigen en dit dus al vanaf 1 mei in te laten gaan. Wel zal hij de komende tijd wel zijn adviserende rol indien nodig behouden maar niet meer actief op de werkvloer aanwezig zijn.

Fraai Projecten is een van Nederlands meest toonaangevende decor- en eventstyling specialisten binnen de zakelijke evenementenbranche. Het portofolio van de decorateur uit Oosterhout bevat meerdere spraakmakende projecten, zoals de Nucleair Security Summit in 2014, het Nederlands voorzitterschap van de EU in 2016, en – meer recent – de Global Enterpreneurship Summit in 2019. In 2007 richtte Koen van Berlo samen met Gerben van Raak Fraai Projecten op. Beide zijn geschoold binnen de Arjan van Dijk Groep, en leerden daar de decormatige kneepjes van het vak. Koen was altijd de man van de productie; wat Gerben voor de evenementen bedacht, maakte Koen tastbaar. “We zijn al sinds 1999 als collega’s, en zijn behoorlijk goed op elkaar ingespeeld. Dat zal ik zeker gaan missen”, aldus Gerben van Raak.

Afgelopen januari werd de directie reeds uitgebreid met Daan de Wijs, die de rol van Algemeen Directeur op zich genomen heeft. “Met het aantrekken van Daan waren we natuurlijk al aan het voorsorteren op het aanstaande vertrek van Koen. De corona crisis heeft dit helaas enorm doen versnellen”.

Wat Koen van Berlo in de nabije toekomst gaat doen, is nog niet geheel duidelijk. “Ik ben me aan het oriënteren”, aldus van Berlo. “Het moment om te vertrekken is niet ideaal, maar ik heb dit besluit genomen in het belang van Fraai. Ik heb 13 jaar lang alles gegeven, dan doet het zeer om je bedrijf in zo’n korte tijd in dit zware weer terecht te zien komen. Wellicht dat mijn vertrek iets van financiële verlichting geeft zodat we kunnen overleven”.

Fraai Projecten wordt net als vele leveranciers binnen de zakelijke evenementenbranche, zwaar geraakt door de crisis. “We kunnen echt nog wel een aantal maanden overleven, maar hoe gaat ‘het nieuwe normaal’ er straks uitzien, en wat is de impact op onze dienstverlening. Dat is nog erg onduidelijk en erg onzeker”, aldus de Wijs. “we zijn druk bezig om ons bedrijf klaar te maken voor 2021. We verwachten een andere vraag. Zeker in het begin zal de markt afwachtend zijn. Daar moeten we nu al rekening mee houden”. Daan de Wijs sluit niet uit dat dit gepaard kan gaan met ontslagen. “We houden alle opties open. Voorlopig zullen we eerst moeten kijken hoe we intern het vertrek van Koen opvangen. Het is in deze toch al moeilijke tijd, een hele grote aderlating voor het bedrijf. Maar natuurlijk wensen we Koen het allerbeste!!”.

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Omnivents, Avontuurlijk Evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!
 2. Tio University of Applied Sciences

  Wil jij ook evenementen organiseren? Word een talent in het organiseren van evenementen met de hbo-opleiding Hotel-...
 3. Bureau voor Evenementen

  Bureau voor evenementen is een nononsense evenementenbureau die haar tijd vooruit is. Het goede van traditionele...
 4. Heman Verhuurservice

  Héman Horecaverhuur, het grootste assortiment voor elk evenement.
 5. van der Maarel Eventstyling

  Van der Maarel Eventstyling verhuurt sfeer voor elk type event.

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners