Joop van den Ende en CVC Capital Partners verkopen Stage Entertainment

27-08-2018 - Stage Entertainment, één van 's werelds grootste theaterproducenten en exploiteur van 20 theaters, is verkocht aan het Amerikaanse mediabedrijf Advance Publications. Dit bedrijf investeert wereldwijd in media-, communicatie- en technologiebedrijven en is eigenaar van o.a. Voque, Vanity Fair, Eurosport en Discovery. Oprichter Joop van den Ende, die nog een minderheidsbelang had in het bedrijf, blijft als Special Advisor betrokken bij deze volgende fase van het bedrijf.

Joop van den Ende: "Dit is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf dat ik in 1998 heb opgericht, en het is met grote trots dat we het bedrijf overdragen aan Advance, een strategische aandeelhouder op lange termijn die creatieve bedrijven diepgaand begrijpt en lange geschiedenis van samenwerking met 's werelds beste schrijvers, fotografen, illustratoren, ontwerpers en ander creatief talent. Ik geloof sterk in de toekomst van het muziektheater en verwacht ten volle dat Advance zal zorgen dat Stage Entertainment nog vele jaren in de voorhoede van deze branche blijft."

In juni 2015 verkocht van den Ende al 60% van zijn aandelen aan CVC Capital Partners, die Stage een nieuwe impuls gaf voor de intertationale groeiplannen van het bedrijf. Nu, inmiddels drie jaar later, neemt het Amerikaanse Advance alle aandelen van CVC en van den Ende over. Advance is onlangs begonnen aan een multi-miljard dollar kapitaalherindelingsinitiatief om de diversificatie te versnellen en groei en transformatie te bevorderen. Stage Entertainment is het eerste entertainmentbedrijf van Advance. Volgens persvoorlichter Maarten van Nispen verandert er echter nog niets: 'Het hoofdkantoor van Stage Entertainment blijft gewoon in Amsterdam en alle 3000 medewerkers behouden hun baan en worden overgenomen. Het is nog te vroeg om te zeggen waar deze overname naar toe gaat leiden maar één ding is zeker; alle betrokken partijen hebben de groei van het bedrijf voor ogen, dat is nooit verandert.'

Steven Newhouse, co-voorzitter van Advance, zegt: "We zijn verheugd om Stage Entertainment en zijn werknemers toe te voegen aan familiebedrijf Advance. Stage Entertainment heeft een uitstekende staat van dienst op het brengen van wereldklasse musicals naar een publiek van over de hele wereld. Met onze diepe wortels in creatieve verhalen en onze hang naar extra investeringen, zijn we van mening dat we de juiste eigenaar voor de lange termijn zijn voor Stage Entertainment. We zijn Joop van den Ende erkentelijk voor zijn creatieve visie en CVC voor hun operationele uitmuntendheid, die Stage Entertainment beide goed positioneerden voor groei op de lange termijn. We zijn verheugd dat Joop ermee heeft ingestemd om als Special Advisor bij dit volgende hoofdstuk van het bedrijf betrokken te blijven. We verheugen ons op de samenwerking met Arthur de Bok (CEO Stage Entertainment) en het managementteam om het bedrijf uit te breiden en de uiteindelijke favoriete partner te blijven voor makers van muziektheater."

Lees ook: Joop van den Ende verkoopt 60% Stage Entertainment

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Reageer
>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Congrescentrum Orpheus

  Bij Congrescentrum Orpheus gebeurt het! Verrassende ideeën, levendige discussies en spektakel. Maar ook: smaakvolle...
 2. Philharmonie

  Congreslocatie voor inspiratie en succes
 3. Studio's Aalsmeer

  Studio’s Aalsmeer: Hét decor voor beurzen, congressen, recepties, productpresentaties en andere evenementen. De...
 4. Pathé Business

  Pathé Business voor al uw zakelijke evenementen
 5. Flint Theater Evenementen en Congressen

  Beleef de magie van het theater

EventBranche supporting partners

 

EventBranche preferred partners