Innovation Expo genomineerd voor internationale Eventex Award

23-01-2017 - EVENEMENTENBUREAU CONCEPTONTWIKKELING & REALISATIE - De Innovation Expo Amsterdam, een event waar vijf Nederlandse evenementenbureaus gezamenlijk hun schouders onder hebben gezet, is genomineerd voor de Eventex Awards 2017. Op 24 januari worden in Ierland de winnaars bekend gemaakt tijdens de zevende editie van dit internationale festival dat plaatsvindt in stadion en congreslocatie Croke Park in Dublin.De Innovation Expo - een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - vond in het voorjaar van 2016 plaats in Amsterdam. In en om filmmuseum EYE aan de oevers van het IJ waren meer dan 250 projecten in het teken van duurzame innovaties op het gebied van transport, voeding en energie bijeengebracht. Het evenement trok 5.500 bezoekers. Ook alle Europese transport- en milieuministers, die in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU ons land bezochten, waren te gast. Minister-president Mark Rutte roemde het informele karakter van het evenement: "Niet stijf of deftig, maar heel praktisch. Een groot verschil met dit soort expo's in andere landen, waar het allemaal heel ingewikkeld en een beetje saai wordt. Dit is heel interactief."

Bijzondere samenwerking
Voor de organisatie van Innovation Expo tekenden maar liefst vijf evenementenbureaus. Alle vijf (S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Congressen, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie) waren aanvankelijk afzonderlijk in de race voor het evenement. Tijdens de pitch ontstond spontaan het idee onder de naam eventconsortium de krachten te bundelen. Zodat ieder zich kon richten op waar dat bureau het allerbest in is. Het idee sloot naadloos aan op het thema innovatie.

De projectleider namens de drie ministeries blikt met genoegen terug op dit experiment. "Aanvankelijk was het lastig te geloven dat vijf concurrenten met elkaar in zee zouden gaan. Maar tegelijk zagen we in hun ogen óók dat het kon. Dus hebben we het risico genomen en daar hebben we geen spijt van. Het leidde tot nieuwe verbindingen, nieuwe contacten en een supergoeie sfeer."

>GERELATEERD uit Eventbranche Select®
 1. Effectivents

  Effectivents verzorgt een verkorte opleiding eventmanagement en diverse trainingen en cursussen in eventmanagement...
 2. Switzerland Convention & Incentive Bureau

  Zwitserland is een uitstekende bestemming voor meetings, incentives, congressen of evenementen.
 3. UP Events

  Bij UP Events kom je voor de beleving. Na één bezoek wil je meer. En als je terugkomt krijg je weer iets nieuws. To...
 4. Omnivents, avontuurlijk evenementenbureau, PEOPLE-POWER-PLAY

  Omnivents en Watergoed, een one-stop-shop!
 5. Lindhout Events

  Lindhout Events wordt gekenmerkt door jarenlange ervaring in de evenementenbranche. Wij zijn snel, accuraat en hebben...

EventBranche supporting partners

EventBranche preferred partners