Hoe+ziet+de+stad+eruit+als+die+straks+volledig+is+uitgerust+met+Internet+of+Things+technologie%3F
Persberichten

Hoe ziet de stad eruit als die straks volledig is uitgerust met Internet of Things technologie?

U krijgt het antwoord op het Gigabit Society Event. We leven in een tijd van digitale transformatie. Wat dat betekent voor de bewoners van een stad en haar lokale overheid is vaak onduidelijk. Als straks iedereen in de stad een onuitputtelijke internet verbinding heeft? Wat betekent dat voor onze samenleving?

Concreet, in termen van wat een stad moet doen om een slimme infrastructuur aan te leggen. Veel steden hebben minder ervaring met ‘slim licht’ dan met publieke verlichting, minder bekendheid met ‘smart mobility’ dan met automatische verkeersregelinstallaties. Niet iedere stad kan strategisch schakelen met innovatiehorizons om in het nu beslissingen te nemen over stappen richting Smart City vanuit een ambitie om straks een Smart Society te realiseren.

In Brainport is de samenwerking tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen als sinds jaar en dag een gegeven. Dat heeft er dan ook toe geleid dat een aanzienlijk deel van digitale transformatie van de stad voorzien is van een strategische onderbouwing, goed beleid en werkende tools.

Deelname aan het Gigabit Society Event zorgt ervoor dat je beter zicht krijgt op hoe beter beleid gemaakt kan worden voor de digitale transformatie van een stad.

 

Programma Gigabit Society Event

·       In de ochtend wordt vooral ingegaan op beleidsmatige zaken, achtergronden bij keuzes, privacy, Open Data Principles en IoT charter.

·       s’Middags gaat het vooral over de keuze voor systeemarchitectuur, implementatie van de Starterskit, juridische vraagstukken en techniek.

Klik hier voor meer informatie

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.